Hlavní obsah

Isinbajevová po zklamání na halovém mistrovství světa zvažuje ukončení sezóny

PRAHA

Halovou sezónu chtěla zakončit světovým rekordem. Nakonec však ruská tyčkařka Jelena Isinbajevová odjížděla ze světového šampionátu v katarském Dauhá zklamaná. Nejenže na halovém mistrovství světa překonala laťku jen ve výšce 460 cm, ale nakonec skončila i bez medaile...

Foto: Dominic Ebenbichler , Reuters

Zklamaná Jelena Isinbajevová

Článek

Další rána pro ruskou tyčkařku Jelenu Isinbajevovou. Poté, co na loňském mistrovství světa v Berlíně neskočila ve finále základní výšku a skončila bez medaile, přišel další šok. Na právě skončeném halovém světovém šampionátu v katarském Dauhá si moc přála překonat svůj vlastní světový rekord... Nakonec ale vše dopadlo úplně jinak.

Sedmadvacetiletá Isinbajevová sice ve finále napoprvé překonala laťku ve výšce 460 cm, avšak 475 cm už přeskočit nedokázala. "Opravdu nevím, co se stalo," prohlásila bezprostředně po závodě držitelka sedmadvaceti světových rekordů. "Budu muset přehodnotit své plány co dál," uvedla na webových stránkách usatoday.com.

"Zřejmě jsem po mistrovství světa v Berlíně nezvládla analýzu příčin neúspěchu. Možná je to psychikou, možná únavou. Ale stále mám nějaké problémy. Musím udělat krok vpřed," přiznala atletka. "Po celou dobu finále jsem byla pod tlakem. Příliš jsem si uvědomovala, že se ode mě očekává jen a jen vítězství," vysvětlovala dál.

A co tedy bude Jelena Isinbajevová dělat? "Pokud zjistím, že je potřeba si pořádně odpočinout, tak vynechám letní sezónu. Určitě bych chtěla startovat na olympijských hrách v Londýně 2012. Teď však potřebuji změnu," uzavřela olympijská vítězka z Atén a Pekingu.

Reklama