Hlavní obsah

Atletická federace hodlá snížit rozpočet až o 20 miliónů dolarů

MONTE CARLO

Mezinárodní atletická federace IAAF plánuje v příštích třech letech snížit rozpočet až o 20 miliónů dolarů (asi 419 miliónů korun). Vyrovnaného rozpočtu v roce 2012 chce dosáhnout kombinací škrtů a úspor získaných ze současného příznivého směnného kurzu mezi eurem a dolarem.

Foto: Reuters

Prezident IAAF Lamine Diack

Článek

Vedení IAAF plánuje šetřit již v této sezóně. Minimálně půl milionu dolarů získá odložením antidopingových seminářů a snížením nákladů za cestování a telefony.

Šetření slíbil na pátečním zasedání správní rady prezident IAAF Senegalec Lamine Diack v reakci na obavy některých členských států, že by se hlavní atletický orgán mohl dostat do výrazných finančních problémů. Diack, který kandiduje na znovuzvolení, označil tyto obavy za přehnané.

Atletika nadále zůstává jasnou jedničkou v žebříčku peněz získaných z letních olympijských her. Zatímco z her v Pekingu 2008 získala 29 miliónů dolarů, z Londýna 2012 to bude dokonce 35,77 miliónu dolarů.

Díky tomu IAAF očekává, že v roce 2012 dosáhnout její příjmy 204 miliónů dolarů, zatímco výdaje budou o milión nižší. Pomoci k tomu má i zvýšení příjmu ze sponzorských smluv v souvislosti s novou Diamantovou ligou, která odstartovala tento měsíc v Dauhá.

Reklama