Hlavní obsah

Na Ostravské laťce budou skákat obhájci Těrešin a Straková i Bába

OSTRAVA

Rus Andrej Těrešin a Iva Straková budou ve čtvrtek obhajovat prvenství v sedmém ročníku výškařského mítinku Ostravská laťka. První větší výškařský závod halové sezony na české scéně přilákal do multifunkční haly vítkovické ČEZ Arény také Jaroslava Bábu, Ukrajince Viktora Šapovala nebo Brita Samsona Oniho.

Foto: René Volfík, ČTK

Výškař Jaroslav Bába nebude na Ostravské laťce chybět.

Článek

Ostravská laťka je předehrou prestižnější Moravské výškařské tour, která se v příštím týdnu tradičně uskuteční v Hustopečích a Třinci. "I když v ní náš závod už čtvrtým rokem nefiguruje, jsme rádi, že jsme znovu dokázali sestavit zajímavou startovní listinu. Ta nabízí kvalitu i známé tváře," uvedl Oldřich Zvolánek z organizačního výboru.

Pro většinu účastníků půjde o premiéru v halové sezóně. Na třetí triumf v řadě bude útočit Těrešin, který loni v Ostravě kraloval s výkonem 228 centimetrů. O jeho skalp bude usilovat Bába, jehož ruský výškař v posledních dvou ročnících odsunul na druhé místo. Pořadím však mohou zamíchat i Oni, Šapoval nebo slovenský výškař Peter Horák.

Mezi ženami se po boku Strakové představí Oldřiška Marešová, Romana Dubnová, Litevka Karin Vnuková nebo ruská vítězka mládežnické olympiády v Singapuru Maria Kučinová, která má už v sedmnácti letech osobní rekord 191 centimetrů.

Soutěž žen odstartuje v 16:30, po ní zhruba v 18:00 přijdou na řadu muži.

Reklama