Hlavní obsah

Bitka s Dvořákem jako u francouzských mílařů nehrozí, ujišťuje Šebrle s úsměvem

Pěstní souboj přímo na dráze při Diamantové lize v Monaku nechvalně proslavil dvojici francouzských mílařů Mehdiho Baalu a Mahiedineho Mekhissi-Benabbada. Vyostřená mediální přestřelka mezi českými desetibojařskými ikonami Romanem Šebrlem a Tomášem Dvořákem však do podobného extrému prý rozhodně nedospěje.

Foto: Ivana Roháčková

Vícebojař Roman Šebrle

Článek

„S Dvořkou jsme měli vždycky takové vztahy. Nesedli jsme si a nikdy si nesedneme. Ale jako ti dva Francouzi určitě nedopadneme,“ s úsměvem ujišťuje Šebrle.

Toho po TNT-Fortuna mítinku na Kladně reprezentační šéftrenér Dvořák obvinil, že závod dokončil jen kvůli penězům. Šebrle zase tvrdil, že Dvořák dokončením podmínil možnost jeho nominace na Evropský pohár.

Změlík stojí za Šebrlem 

Za Šebrleho se postavil i jeho obchodní partner a olympijský vítěz z Barcelony Robert Změlík, jenž v rozhovoru pro deník Sport řekl, že při svém světovém rekordu Dvořák hranici 9000 bodů nepokořil jen proto, že neměl domluvené s žádným sponzorem bonusy a rozhodl se počkat na mistrovství světa, až je bude mít domluvené. Metu 9000 bodů ale zdolal až Šebrle.

Aktuální rekordman tuto domněnku nechtěl příliš komentovat. „S Robertem jsme se o Tomášovi samozřejmě bavili. Jak si s ním nesedl on, tak jsem si s ním nesedl já. Já neviděl do jejich vztahu, něco mi říkal Robert, něco tehdy Tomáš, ale po těch zkušenostech jsem věřil víc Robertovi, který mi nikdy nelhal," tvrdí Šebrle.

Patnáctistovka se běhá jinak

"Ale tohle ať si Tomáš vyřídí se svým svědomím, já mu můžu jen poděkovat, protože díky tomu jsem udělal 9000 jako první já,“ říká Šebrle. „Ale je pravda, že patnáctistovka se dobíhá jinak,“ dodává mnohoznačně.

Dvořákovi k hranici 9000 tehdy chybělo šest bodů, tedy 86 setin. „Když jsem vbíhal do posledního kola, už jsem věděl, že ho za minutu nedám. Jsem za ty dva dny vyždímaný jako hadr," vysvětloval v roce 1999 po svém tažení na Strahově.

Kauza se tak nedlouho před vrcholem sezóny stala tématem nejen v atletických kruzích. „Moc se mi to nelíbí, do médií tohle nepatří. Jsem zastánkyní toho, aby si to vyříkali, ale k tomu asi nedojde,“ krčí rameny oštěpařská olympijská vítězka Barbora Špotáková. Šebrle i Dvořák však ujišťují, že se kontroverze mezi nimi negativně neprojeví na atmosféře v reprezentaci.

Reklama