Hlavní obsah

Další neporazitelná maminka - Marion Jonesová

NEW YORK

Stejně jako běžkyni na lyžích Kateřině Neumannové, i sprinterce Marion Jonesové se náramně povedl návrat mezi nejlepší sportovce po mateřské dovolené. Americká atletka zaklekla po více než pětisetdenní pauze do bloků na halovém mítinku v New Yorku a byla opět nejrychlejší.

Článek

Trojnásobná olympijská vítězka a matka sedmiměsíčního syna vyhrála běh na 60 metrů v čase 7,21 sekundy. Podobně si při svém návratu mezi elitu počínala v polovině prosince i Neumannová, která nečekaně vypálila rybník všem soupeřkám v rakouském Ramsau.

Česká reprezentantka navíc svůj triumf zopakovala i při následujícím startu v bílé stopě. Naposledy se z vítězství radovala v pátek, kdy pobila celé startovní pole ve francouzském La Clusaz.

Tři nejlepší vykony roku

Jonesová před více než 14 tisíci nadšených diváků v hledišti newyorkské Madison Square Garden porazila Jonesová o tři setiny krajanku Angelu Daigleovou, třetí doběhla další Američanka Inger Millerová.

"Všechny ty pocity jsou teď pro mne znovu jako nové. Bylo skvělé vstoupit do haly a už jen sledovat ten ruch. Podívala jsem se kolem a řekla si - ano, jsem zpátky tam, kam patřím," usmívala se po závodu Jonesová, která naposledy závodila v září předloňského roku a na halovém mítinku se předtím objevila pouze jednou.

V New Yorku padly tři nejlepší výkony roku: postarali se o ně překážkáři Allen Johnson (7,43), Gail Deversová (7,76) a koulař Christian Cantwell (21,28). Deversová přitom zaostala za čtrnáct let starým světovým rekordem Švédky Ludmily Engquistové pouze o sedm setin.

Reklama