Hlavní obsah

Robles kvůli problémům s vízy nebude zřejmě startovat v USA

Havana

Kubánský překážkář Dayron Robles se zřejmě kvůli problémům s vízy nepředstaví na sobotním mítinku Diamantové ligy v Eugene. Olympijský vítěz a světový rekordman měl startovat ve Spojených státech amerických vůbec poprvé v kariéře.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Kubánský překážkář Dayron Robles.

Článek

Pětadvacetiletý Robles chtěl odletět do Oregonu už ve středu, aby se mohl důkladně připravit na sobotní závod, jehož složení by podle papírových předpokladů mělo být podobné finále na olympijských hrách v Londýně. Ačkoli má pětadvacetiletý atlet víza schválená, nebude si je moci podle svého kouče Santiaga Antúneze vyzvednout dřív než dnes.

"Není moc pravděpodobné, že bychom v Eugene startovali," řekl Antúnez agentuře Reuters. "Všechno se to zpozdilo a pak by měl závodit proti nejlepším osmi překážkářům světa," naznačil kouč, že nechce svého svěřence poslat do souboje s největšími rivaly bez ideální přípravy.

Kromě Roblese, jenž se minulý pátek na rozdíl od minulých let nepředstavil na Zlaté tretře, mají v Eugene startovat olympijský vítěz z roku 2004 Číňan Liou Siang, americký rekordman David Oliver či venkovní a haloví mistři světa Jason Richardson a Aries Merritt. "Ten závod je olympijské finále," poznamenal Antúnez.

Kromě mítinku v Eugene chtěl Robles startovat také o týden později v New Yorku.

Reklama

Související témata: