Hlavní obsah

VIDEO: Olympijský hrdina Mo Farah nechápal. Už jste někdy běhal, ptala se moderátorka

Praha/New Orleans

Televizní trapas par excellence předvedla moderátorka americké televizní stanice WDSU, když měla v živém vstupu „na drátě“ čerstvého vítěze půlmaratónu v New Orleans. Závod totiž nevyhrál nikdo jiný než dvojnásobný zlatý medailista z olympijských her v Londýně Mo Farah, jehož triumfy na tratích 5 a 10 km sledovaly milióny diváků po celém světě. Z lokální televize v Louisianě ale v tu dobu u obrazovek evidentně nikdo nebyl...

Moderátorka považovala olympijského vítěze Faraha za amatérského běžce

 
Článek

Moderátorka LaTonya Nortonová dostala Faraha, který se v New Orleans představil poprvé v kariéře, doslova do kolen, když se jej po nezbytné gratulaci optala, zda už předtím někdy běhal. Britská ikona si v němém úžasu nechala otázku zopakovat a pak se vší skromností prohlásila, že ne v New Orleans, že tam běžela skutečně poprvé.

Ještě víc byl somálský rodák zmatený, když se jej moderátorka optala, jak je těžké připravit se na maratón, jako ten, který podle jejího mínění v čase 1 hodina a 59 sekund (nový rekord půlmaratónu v New Orleans) právě absolvoval. „Já ještě maratón neběžel, rád bych ho zkusil v roce 2014. Letos se orientuju hlavně na dráhu. Maratón je úplně o něčem jiném, dvojnásobná porce, než kterou jsem absolvoval dnes. Budu na tom muset ještě hodně pracovat," reagoval Farah.

Interview spustilo lavinu reakcí, především na sociální síti Twitter. „Uf, to bolí...," napsal Farahův kolega v britském olympijském týmu, veslař Zac Purchase. „Chachááá! Mo Farah dostal v televizi otázku, jestli už někdy běhal," nechápala britská vytrvalkyně Claire Hallisseyová.

A sám Farah? Ten zůstal sympaticky nad věcí. „Chtěl bych říct všem, kdo se navážejí do LaTonyi Nortonové, aby toho nechali. Udělala chybu, stejně tak ale chybuje každý z nás.  Nemyslela to nijak zle," napsal na Twitteru devětadvacetiletý vytrvalec.

Reklama

Související témata: