Hlavní obsah

Ozdobí páté výročí půlmaratónu v Olomouci rekordy? Sledujte živě na Seznamu!

Praha/Olomouc

Jeden rekord má dnešní půlmaratón v Olomouci jistý dopředu. Pátého ročníku závodu, který díky podvečernímu startu nabízí neopakovatelnou atmosféru, se zúčastní rekordní počet 7300 běžců. Na nově vytyčené trati by navíc mohly padat i rekordní časy, protože ve startovní listině nechybějí opravdová esa. Průběh závodu máte poprvé možnost sledovat v přímém přenosu na Seznamu.

Foto: runczech.com

Půlmaratón v Olomouci se běží v podmanivé atmosféře letního podvečera.

Článek

„Olomouc uvidí to, co světové metropole," těší se manažerka elitních atletů Jana Moberly. Na startu budou totiž i držitel světového rekordu Wilson Kipsang, třetí muž historických maratónských tabulek Dennis Kimetto a dvojnásobná mistryně světa Edna Kiplagatová. Trať účastníky opět zavede do nejhezčích míst Olomouce, po úpravě ale bude jednokolová. „Měla by být rychlejší," věří v dobré časy Tomáš Mirovský, koordinátor závodů RunCzech běžecké ligy.

„Doufám, že nás výzva vyprovokuje k co nejlepším výkonům," hecoval Kipsang před startem Kimetta. Oba vytrvalci trénují často společně a dobře se znají. „Můžeme spolupracovat. Ale trénink a závod jsou rozdílné věci. V tréninku si pomáháme, v závodě chce každý vyhrát. Nikdy nevíte, jak to dopadne," usmíval se dvaatřicetiletý běžec.

Dosavadní rekord na olomoucké „půlce" drží od roku 2011 Etiopan Dawit Abdulahi. Je možné, že čas 1:00:44 padne? „Myslím, že je to možné," je přesvědčen  Kimetto. „Já také," souhlasí Kipsang. Pod magickou hranici jedné hodiny navíc z mužů ve startovním poli „umí" půlmaratón ještě další Keňan na startu Joseph Marebu.

Nejen o honu za rekordem ale bude půlmaratón v Olomouci. Historickou premiéru přímého přenosu ze sportovní akce totiž chystá od 18 hodin největší český webový portál Seznam.cz. V akci bude 12 kamer, studio a k dispozici dvě obrazová okna. Jedno bude sledovat elitní běžce, druhé vyvrcholení reality show pod názvem Kazma to (ne)dá, kde se ukáže moderátor při svém prvním půlmaratónu.

Reklama