Hlavní obsah

Halové ME v atletice v roce 2019 uvidí Glasgow

Amsterodam
Aktualizováno

Halové mistrovství Evropy v atletice v roce 2019 se uskuteční v Glasgow. Největší skotské město s kandidaturou porazilo trojici soupeřů, běloruskou metropoli Minsk, polské město Toruň a nizozemský Apeldoorn.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Eliška Klučinová během pětiboje v rámci halového ME v Praze. Ilustrační snímek

Článek

O pořadateli rozhodla evropská asociace EA na zasedání v Amsterodamu. V Glasgow, kde se HME konalo už v roce 1990, se uskuteční 35. ročník kontinentálních bojů pod střechou. Ty nejbližší bude hostit v příštím roce 2017 Bělehrad. Vloni byla dějištěm Praha.

ME družstev se bude konat jednou za dva roky

Mistrovství Evropy družstev se v budoucnu bude konat jednou za dva roky. Dosud byl cyklus soutěže vzniklé v roce 2009 každoroční s výjimkou olympijských let. O změně rozhodla Evropská asociace na zasedání v Amsterodamu, nový bude i časový program soutěže, aby byl atraktivnější pro televizní přenosy.

Nejbližší kontinentální šampionát družstev se uskuteční v příštím roce. Pořadatelstvím elitní superligy byl už vloni pověřen jediný kandidát, francouzské město Lille, kde se po loňském vítězství v první lize a postupu představí i česká reprezentace.

Novinkou na evropské atletické scéně bude také udělování divokých karet pro obhájce titulu po vzoru mistrovství světa. Letošní šampioni z ME v Amsterodamu tak budou mít automaticky jistou účast i za dva roky v Berlíně.

Reklama