Hlavní obsah

Pardubický půlmaratón očekává na startu až 1700 vytrvalců

Pardubice

Pořadatelé Pardubického vinařského půlmaratónu očekávají účast 1500 až 1700 běžců, zhruba sto z nich by měli být profesionální sportovci. Novinářům to ve čtvrtek řekl pořadatel Oldřich Bujnoch. Půlmaratón se uskuteční 18. dubna poosmnácté, v krajském městě podesáté.

Foto: www.flickr.com

Ilustrační foto.

Článek

"Na české rekordy dnes nemáme běžce, ale rozhodně bychom mohli u žen dosáhnout na kvalifikační časy třeba na mistrovství Evropy nebo světa, což je někde kolem hodiny a 13 minut," řekl Bujnoch.

V hlavním závodu loni odstartovalo přibližně 1500 běžců. Letos se na start kromě českých vytrvalců postaví také zástupci partnerských měst Pardubic ze Švédska, Turecka či Portugalska. Očekává se účast závodníků ze 17 zemí včetně Keni.

Handbiky i projížďka na bruslích

Po dvou letech se závod vrací na třídu Míru, kde se kvůli rekonstrukci nemohl konat. "Bude to oslava dokončení oprav třídy Míru. Očekáváme, že třídou proběhne 6000 až 9000 lidí," řekl Bujnoch.

Vedle půlmaratónu se bude totiž také konat lidový běh na 1500 metrů pro veřejnost, poté startuje projížďka na bruslích. Tradičně se také v Pardubicích uskuteční závody sportovců na handbikách, utkají se závodníci na koloběžkách a běžci mají na výběr také desetikilometrovou trať.

"Na brusle přijede opět žokej Josef Váňa. Jeho žokejský tým poběží půlmaratón. Podívanou budou i handbiky, závodníci jezdí i šedesátikilometrovou rychlostí. Bude to opět sportovní svátek se spoustou dobrého jídla a pití, po městě bude hrát šest až sedm kapel," dodal Bujnoch.

Reklama

Související témata: