Hlavní obsah

Kolabující závodnice tak tak přepadla přes cílovou čáru. Přesto vyhrála

Ottawa

Kolabující závodníky máme občas možnost zahlédnout. Zhusta jsou to ti, kteří špatně odhadli své síly nebo si nedostatečně zvykli na podmínky, v nichž se závod odehrává. Čas od času se něco takového ale stává i šampiónům. Ladí formu, až přeladí. Dopustí se drobné dietetické chyby, která se na nich při jejich zátěži projeví mnohem krutěji než na nějakém hobíkovi. Aby ale kolabující závodník či závodnice vyhráli závod? To se hned tak nevidí.

Foto: facebook Ottawa Marathon

Peres Jepchirchirová a její poslední vteřina na nohou.

Článek

Vedoucí žena se při kanadském běžeckém závodu Ottawa 10K očividně dostala do problémů krátce před cílem. V dramatickou chvíli začala vrávorat. Chvílemi to vypadalo, že ještě na poslední chvíli změní směr a bude utíkat někam úplně jinam. Nebo že si právě řekla, že už toho prostě bylo dost a půjde raději domů.

Keňanka Peres Jepchirchirová ale vyhrála svůj vnitřní boj. Síla její vůle ji nakonec přeci jen dotlačila s posledním záchvěvem sil do finiše. Cílové pásky se jen zlehka dotkla a její nechtěné gesto jako by říkalo: Už to sakra dejte pryč, kdo je na to zvědavý?! Následně se závodnice řítí k zemi.

Zvítězila s časem 31:28. Organizátoři se ještě smějí do objektivů novinářům, vzápětí ale pochopí vážnost situace. Kolem Keňanky se nakonec sbíhá celá rota záchranářů poskytujících první pomoc. Vítězka má ale zřejmě tuhý kořínek, protože chvíli po úspěšných oživovacích pokusech se už účastnila vyhlašování vítězů a poskytla interview několika novinářům.

Reklama

Související témata: