Hlavní obsah

Bahno, překážky, dřina: Němci doma vládli

Wacken

Obliba nejrůznějších překážkových závodů, či „bahenních běhů“ ‒ mud runs , jak je nazývají v anglosaských zemích, stále roste nejen v cizině, ale i u nás. Spartan, Army, Gladiator, Predator, Viking, Bahňák, Bootcamp nebo Magor... těch přízvisek, které dostávají od pořadatelů je mnoho. Jejich podstata zůstává stejná. Domů se vrátíte zničení, špinaví a šťastní.

Německý Strongman Run přinesl 20 km s překážkamiVideo: Reuters

 
Článek

Ani naši němečtí sousedé nezahálejí. O víkendu se na severu země, ve Wackenu běžel jejich Strongman Run, který představuje 20 kilometrů běhu prokládaného nejrůznějšími překážkami. Zúčastnilo se přes 2500 běžkyň a běžců ze 17 států světa.

Z překážek se účastníkům nejvíce vryly do paměti nejspíš plazení v bahně, sjíždění obří vodní skluzavky, přelézání překážek pod umělým vodopádem nebo plavání v ledové vodě. Pěnová lázeň na konci tratě měla možná simulovat automyčku a připomenout účastníkům, že na cestu zpět domů by se měli raději umýt.

Vítězství v obou kategoriích si odnesli domácí. A nejen to, v německých rukách zůstala první tři místa v mužích i ženách. Vítěz Dieter Schwarzkopf dokončil závod za jednu hodinu, 21 minut a 39 vteřin, což zní skoro neuvěřitelně. Na půlmaratónské distanci (o kilometr delší) je takový čas považován za velmi dobrý, a to se neběží v terénu a nezdolává se jedna náročná překážka za druhou. Po více jak čtyřech minutách protrhl cílovou pásku druhý muž Thomas Wittwer. Tobias Schäfer dokončil třetí.

To v ženském startovním poli šlo o jiné drama. První žena Sara Kamzela se o svou pozici musela po celý závod prát a druhé Lise Marie Schneiderové se jí podařilo utéci až na závěr o zhruba 20 vteřin. Německé vítězné trio uzavřela Nina Schomaker.

Zúčastnili jste se někdy překážkového „bahenního“ závodu?
Ano.
50,3 %
Ne, ale uvažuji o tom.
23,6 %
Ne, nic pro mne.
26,1 %
Celkem hlasovalo 165 čtenářů.

Reklama

Související témata:
Skluzavka