Hlavní obsah

TEST: Triko Icebreaker Strike Short Sleeve Half Zip

Praha

Postupně rozšiřujeme paletu testovaných výrobků z vlny merino. Dnešní vlněné výrobky zpracované moderními technologiemi nekoušou a mají mnoho skvělých vlastností, pro které si nachází stále širší oblibu. Mezi sportovci obecně, ale výrazně i mezi běžci. Tento přírodní materiál totiž stále v mnoha ohledech předčí moderní funkční materiály.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Icebreaker Strike SS Half Zip dobře funguje i dobře vypadá.

Článek
Fotogalerie

Triko Strike vás zaujme na první pohled. Hezky zpracovaný kousek prádla s vkusně propojenými černými a šedými panely, decentně dokreslený žlutým límečkem a polorozepínáním na zip. Oděvní součástka vhodná jako nejspodnější vrstva i jako samostatný kousek.

Bezešvé lepení

Zaujme také způsob zpracování – zkřížení pokrokové bezešvé technologie (lepení) s jemným a pohodlným kulatým stehem. Triko se velmi příjemně nosí a pružnost materiálu zaručí, že vás při pohybu nebude nijak omezovat. Nepřekvapí snad ani skutečnost, že zip je z kvalitní dílny YKK, doplněný o reflexní proužek. Reflexní je také označení výrobce v pravé dolní části a dokonce i obě ramenní bezešvá spojení, stejně jako logo na levém rukávu. Triko zároveň nepůsobí jako výhradně sportovní kus oblečení a s úspěchem jej lze využít i při běžných společenských událostech.

Vlna merino
příjemná na tělo
přispívá k regulaci tělesné teploty za plusových i mínusových teplot
vlastnosti si zachovává i v mokrém stavu
výrazným způsobem snižuje tvorbu zápachu
nízká hmotnost, dobrá sbalitelnost

Vlna i dřevní vlákna

Novozélandský výrobce se vydal poněkud jiným směrem než někteří jiní výrobci sportovních oděvů z vlny merino. Zatímco námi doposud testované trika byla vždy ze 100% vlny, Icebreaker používá směs vlny, elastanu, nilonu a lyocellu. Zdá se, že zvolil vhodnou kombinaci materiálů, aniž by to ohrozilo největší výhody vlněných svršků. Některé panely Striku tak mají „jen" 61 % vlny, jiné (síťované vložky) 85 %. Namícháním materiálů se docílí větší prodyšnost a rychlejší vysychání tkaniny.

Triko výborně slouží při svižných sportovních aktivitách, mezi něž určitě patří také náš běh. Dobře odvádí vlhkost a vhodně zahřeje. Na rozdíl od konvenčních funkčních trik nezačíná zapáchat po půl hodině používání, ale klidně jej můžete navléknout i několik tréninků po sobě, než manželka sezná, že potřebuje do prádla.

Celá záda a podpaží až do poloviny boků jsou síťovaná, což komfortu při vyšších obrátkách jen přidává. V chladnějším počasí se nám osvědčil i vysoký límec, z něhož lze po dopnutí zipu vytvořit i jakýsi polorolák. Ten vás v případě nouze udrží v teple až po bradu.

Orientační cena: 2500 Kč

Z vlny merino jsme otestovali také:

Reklama

Související témata: