Hlavní obsah

Velká pardubická bez koní

Pardubice

Na Velkou pardubickou se pěkně kouká v televizi. A z obrazovky to vypadá, že pro koně je to hračka. Ale jen vypadá. Je to pořádná fuška. Vy si teď můžete zaběhnout známý dostihový závod ‒ a koně ani nebudete potřebovat. Poběžíte totiž po svých. Žádný strach, taxis se vynechává.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Velká pardubická z loňského října.

Článek
Fotogalerie

Tam, kde se za normálních okolností prohání žokej Váňa, se druhou květnovou neděli budou prohánět běžci. A klusáky vymění za terénní obuv. Pardubické dostihové závodiště bude hostit Synthesia Dostihovou crosscountry na 10 km, první závod seriálu Agrofert Run.

Ti, kdo si na dlouhou trať rozrytou kopyty bujných ořů netroufají, mohou zvolit některou z kratších tratí doprovodných závodů. Pro nejmenší je připravena dvousetmetrová trasa, kterou lze absolvovat v doprovodu rodičů. Možná tudy vede cesta pro línější dospěláky (nezapomeňte si od sousedů vypůjčit toho prcka).

Pro celou rodinu bude určena bojová hra Hon na lišku. I když ze zákulisí pronikly informace, že by se mohlo jednat o Hon na Lišku. Tak se totiž jmenuje generální ředitel pořádající chemičky. První ročník tak, zdá se, bude mít maličko netradiční průběh.

Pořadatelé slibují, že bude také čím hasit žízeň. A snad neměli na mysli hasičské vozy ze sboru organizující společnosti, jež budou v areálu pro malé zájemce k nahlédnutí i nasednutí. K největším zajímavostem v zemi slavného drobného škudlila Járy Cimrmana patří i fakt, že doprovodné akce jsou zdarma a pouze na hlavní závod se vybírá symbolická stokoruna. Vybraná suma půjde na podporu pardubického basketbalu.

Reklama

Související témata: