Hlavní obsah

Divoký závod! Hvězda zabojovala, Krčmář si nadával a Moravec se pral se žaludkem

Nové Město na Moravě

Ondřej Moravec už po čtvrtečním sprintu předpokládal, že sobotní stíhací závod se pojede ve srandovním počasí, Michal Krčmář čekal pravou Vysočinu. Jejich odhady založené na předpovědích byly správné, nad Novým Městem na Moravě se výrazně oteplilo, přišel déšť, a hlavně silný vítr.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Francouzský biatlonista Martin Fourcade v cíli stíhacího závodu v Novém Městě na Moravě.

Článek
Fotogalerie

Na trestném okruhu byla tlačenice, čistá střelba byla vzácným jevem. Kromě jednoho muže, francouzského fenoména Martina Fourcadea. Povedl se mu malý zázrak, když jako jediný odstřílel čistě a posunul se ze 43. místa až na páté! „Mám radost, že jsem ukázal, že jsem bojovník,“ vykládal Francouz, jenž vyhrál posledních sedm ročníků Světového poháru.

Po sprintu, který pokazil na střelnici, přitom do stíhačky ani nechtěl nastoupit. „Když jsem přišel na pokoj, byl jsem si tím skoro jistý. Ale pak jsem si řekl, že se nevzdávám a rozhodl se bojovat,“ líčil Fourcade.

Dvakrát sedm chyb

S větrem na střelnici se nepopasovali dva ze tří českých biatlonistů ve stíhačce, Michal Krčmář i mladík Jakub Štvrtecký zapsali po sedmi chybách.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Krčmář v cíli stíhacího závodu v rámci Světového poháru v biatlonu v Novém Městě na Moravě.

Vlastimil Vacek

„Hodně špatný výkon, takový si ode mě lidi nezasloužili,“ zkritizoval se Krčmář. „Jsem na sebe naštvaný, nepopral jsem se s podmínkami,“ říkal stříbrný olympijský medailista.

„Bylo to dost divoké,“ přikyvoval kouč Zdeněk Vítek. „Někdy to bylo klidnější, jindy foukalo dost, což bylo vidět na střelbě. Bimbo se s tím nevypořádal, Kubovi nevyšly stojky. Ještě v nich není vyrovnaný a když začne foukat a musí se zastavit, trochu se rozklepe,“ líčil Vítek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Norský biatlonista Johannes Boe oslavuje vítězství ve stíhacím závodě Světového poháru v Novém Městě na Moravě.

Vlastimil Vacek

Naopak Ondřej Moravec měl důvod aspoň k mírné radosti. Na střelnici chyboval čtyřikrát, osmnáctým místem zaznamenal zatím nejlepší český výsledek v Novém Městě. Především si ale zajistil postup do nedělního závodu s hromadným startem, což bylo jeho cílem. Sice těsně nepatří do pětadvacítky nejlepších ve Světovém poháru, ale kvalifikoval se díky umístění mezi pěticí nejlepších v aktuálním kolem SP.

Po sobotní stíhačce ale Moravec spěchal do hotelu, protože mu nebylo dobře od žaludku. „Bojoval jsem s tím už od čtvrtého kola,“ vzkázal.

V neděli tak doplní ve startovní listině Krčmáře, jenž měl start jistý díky výsledkům ve Světovém poháru. „Po té pokažené stíhačce mám dvojnásobnou motivaci. Budu se chtít prát,“ slibuje.

Reklama