Hlavní obsah

Šlesingr 'přimrznul' na střelnici a před dalšími závody MS přiznává: Bude to loterie

Kontiolahti

Do posledních metrů se Michal Šlesingr na MS biatlonistů rval o medaili v nedělní stíhačce, nakonec ho od ní ve finském Kontiolahti dělily necelé dvě sekundy. "Brambory nikoho netěší, ale víc už jsem ze sebe skutečně vymáčknout nedokázal," přiznal dvaatřicetiletý český reprezentant.

Foto: Profimedia.cz

Vyčerpaný Michal Šlesingr na MS v Kontiolahti.

Článek

Říkáte si pěkný výsledek nebo vás čtvrté místo mrzí?

Obojí platí. Předvedl jsem slušný výkon, bohužel na bednu nestačil. Tlačil jsem se ze sedmé startovní pozice dopředu, druhý Šipulin a třetí Bö byli při odjezdu ze závěrečné střelecké položky jen kousek přede mnou.

Doufal jste, že ztrátu na ně ještě smažete?

Hecoval jsem se, že je musím dát, i kdybych měl v cíli umřít, ale ani tak to nestačilo. Před stíhačkou bych čtvrté místo rozhodně bral, ale pro každého sportovce je nejméně vděčné. Docením ho asi až později.

Jaký byl z vašeho pohledu závěr stíhačky?

Dostal jsem se snad metr za tu dvojici, ale už jsem šel fakt přes závit. Celé poslední kolo jsem je sjížděl, už se zdálo, že je mám, jenže na přechodu z prudkého stoupání se ta mezírka natáhla na nějakých sedm osm metrů a to docuknout nešlo. Na konci, který byl úplně na krev, už nebylo kde brát.

Vidíte nějaký moment, kde jste chybějící vteřiny mohl získat?

Samozřejmě že mě mrzí ta rána mimo při úvodní ležce. Asi jsem ji pustil moc brzy. Příjezd na střelnici tady není vůbec jednoduchý, nejdřív se musíte vydrápat na tu střechu, pak makat na rovině, trošku jsem s tím zápasil. Ale těžko si můžu myslet, že v těchhle podmínkách, kdy pořád fouká, dokážu dát dvacet čistých.

Co ten dlouhý čas strávený na položkách vstoje?

Tam se mi roztřásly nohy a měl jsem problém to ukočírovat, ale zase jsem to dokázal odstřílet čistě. Připouštím, že jsem zaostal v rychlosti střelby, trošku jsem tam přimrznul. Kdybych ale tohle neuhlídal a předposlední ránu neodložil, do terče by určitě nešla a nebyl bych ani na dohled medaile.

Jak je těžké srovnat se v hlavě s větrnou loterií na střelnici?

Přesně toho jsme se obávali, že na záludné střelnici budou poryvy, které ze závodů udělají loterii. Musíte si hlídat sílu i směr větru, jenže najednou foukne úplně jinak a všechny cvaky jsou k ničemu. Důležité je právě tohle nějak zvládnout v hlavě a vypadá to, že všechny závody tady budou o tom, kdo se jak popere s podmínkami na střelnici.

Může vás ale těšit dobrá běžecká forma...

Zatím se mi tady běhá hodně slušně a jsem rád, že trať o víkendu už byla tvrdší, povedla se jim prosolit a nehrabali jsme se sněhem jako při štafetě. Únava se ale bude načítat, čekají mě ještě tři závody a na konci týdne to tedy bude pecka.

Reklama