Hlavní obsah

Skvěle! Biatlonistky dojely ve štafetě druhé. Osmí muži naopak prohráli i se Slováky

Anterselva
Aktualizováno

Češky skončily v nedělním štafetovém závodě biatlonového Světového poháru v Anterselvě na druhém místě. Triumf slaví Francouzky. Gabriela Soukalová po absenci v Ruhpoldingu opět doplnila české kvarteto a skvělým výkonem na třetím úseku vrátila tým do hry o medaile, na stříbrný stupínek pak družstvo vytáhla finišmanka Veronika Vítková. Omlazený tým českých mužů dojel až osmý těsně za Slováky, vyhráli Rusové před Němci a Nory.

Foto: (C) Český biatlon, Petr Slavík

České biatlonistky se radují z druhého místa ve štafetovém závodě.

Článek

Eva Puskarčíková rozjela závod výborně. Na první střelbě byla bezchybná, podruhé musela jednou dobíjet a Lucii Charvátové tak předávala na třetím místě za Švýcarkami a Polkami.

Charvátová vleže trefila všechny terče a ze střelnice dokonce vyrazila jako vůbec první. Vestoje už to tak slavné nebylo a česká závodnice bohužel musela na dvě trestná kola, z nichž se vrátila do hry až jako dvanáctá.

Až jako třetí oproti obvyklému pořadí vyrazila na okruh v Anterselvě Gabriela Soukalová. Aktuálně nejlepší Češka nejprve jednou dobíjela, podruhé zastřílela čistě a rázem se ocitla na šestém místě. Do předávky ještě stihla předjet soupeřky z Běloruska a Švýcarska a umožnila tak Veronice Vítkové, aby v posledním úseku atakovala pozice na stupních vítězů.

Vítková při první zastávce jednou minula, na poslední střelbě celého závodu však zastřílela čistě a vydala se směrem k cíli jako třetí. Vepředu už s přehledem hlídala vedoucí pozici Francouzka Marie Dorinová Habertová a Vítková si to rozdala o druhou příčku s Olgou Podčufarovovou. V cílové rovince už česká závodnice v poklidu kontrolovala bezpečný náskok před Ruskou.

Moravce na poslední chvíli nahradil Soukup

Hektické bylo skládání družstva pro mužskou štafetu. Reprezentantům se individuální závody v Anterselvě příliš nevydařily a solidní výsledky předvedl jen Michal Krčmář, jehož maximem bylo třinácté místo v sobotní stíhačce. Trenér Ondřej Rybář na neděli nejprve nahlásil kvarteto Tomáš Krupčík, Michal Šlesingr, Ondřej Moravec a Krčmář. Jen chvíli před startem ale Moravce nahradil Jaroslav Soukup.

Muži na trestné kolo jako ženy nemuseli, ale třináctkrát dobíjeli a ztratili dvě minuty na vítězné Rusy, kteří porazili díky Antonu Šipulinovi ve finiši Němce.

SP v biatlonu v Anterselvě
Muži - štafeta 4x7,5 km:
1. Rusko (Cvetkov, Garaničev, Malyško, Šipulin) 1:12:42,8 hod. (0 tr. okruhů+7 dobíjení)
2. Německo (Lesser, Doll, Peiffer, Schempp) -1,1 (1+4)
3. Norsko (Björndalen, Birkeland, J. Bö, Bjöntegaard) -22,9 (0+7)
4. Rakousko -1:01,7 (1+11)
5. Francie -1:39,3 (0+11)
...
8. Česko (T. Krupčík, Šlesingr, Soukup, Krčmář) -2:00,9 (0+13)
Ženy - štafeta 4x6 km:
1. Francie (Braisazová, Bescondová, Chevalierová, Dorinová Habertová) 1:07:53,5 (0 tr. okruhů+8 dobíjení)
2. Česko (Puskarčíková, Charvátová, Soukalová, Vítková) -17,2 (2+7)
3. Rusko (Šumilovová, Zagorujková, Jurlovová, Podčufarovová) -21,1 (0+10)
4. Itálie -21,7 (0+11)
5. Norsko -47,1 (1+10), 6. Švédsko -50,5 (0+7)

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.