Hlavní obsah

Moravec na MS nejspíš vynechá čtvrteční smíšenou štafetu

Oslo

Ondřej Moravec na mistrovství světa v biatlonu zřejmě vynechá čtvrteční smíšenou štafetou, která odstartuje program na norském Holmenkollenu. Nejlépe umístěný český muž ve Světovém poháru nejdříve onemocněl při zámořské štaci SP a pak na soustředění v Pokljuce prodělal střevní chřipku.

Foto: (C) Český biatlon, Petr Slavík

Ondřej Moravec při štafetě v Ruhpoldingu.

Článek

„Totálně mě tohle dorazilo. Velká hitparáda to na mistrovství asi nebude, teď ale zkouším využít každého dne na tréninku. Zatím jsme se s trenérem předběžně domlouvali, že mix odjedou beze mne a já se zkusím nějak naladit na víkendové závody jednotlivců," prozradil Moravec při včerejším přesunu ze Slovinska do dějiště šampionátu v Norsku.

Z evropského šampionátu nakonec míří na MS nejen čerstvý držitel kontinentálního stříbra Jaroslav Soukup, který tam pojede i mužskou štafetu, ale z Ruska se přesouvají do dějiště šampionátu také dva debutanti: Jessica Jislová a nečekaně i Adam Václavík.

Krupčík v nominaci chybí

„Jessica a Adam cestují skutečně v roli pátých závodníků. Startovali by jen v případě potřeby nahradit jakýmkoliv způsobem někoho indisponovaného," uvedl šéftrenér reprezentace Ondřej Rybář, jenž se pod dojmem tréninkového pobytu ve Slovinsku nakonec rozhodl nezařadit do nominace stálého účastníka pohárového seriálu Tomáše Krupčíka

V sestavě pro čtvrteční smíšenou štafetu by se měli objevit Veronika Vítková, Gabriela Soukalová, Michal Šlesingr, Michal Krčmář. „Moravec se nám zdál hodně zesláblý. Teď už trénuje, ale potřebuje čas," řekl Rybář, jenž s ním na 90 procent pro mix nepočítá, i když tradiční finišman byl u všech velkých medailových úspěchů českého týmu: bronzu na MS v Novém Městě na Moravě 2013, stříbru na ZOH v Soči 2014 i titulu mistrů světa loni v Kontiolahti.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.