Hlavní obsah

Soukup má druhý titul, stíhačku žen ovládla Vítková

Letohrad
Aktualizováno

Jaroslav Soukup vybojoval na mistrovství republiky v biatlonu na kolečkových lyžích v Letohradu oba tituly. Po sobotním "zlatém" sprintu vyhrál i nedělní stíhací závod. Mezi ženami byla nejrychlejší Veronika Vítková.

Foto: Český biatlon, Petr Slavík

Jaroslav Soukup na archivním snímku.

Článek

Do stíhačky vybíhali biatlonisté v pořadí po sprintu, ale v pevných intervalech pěti vteřin. Soukup během čtyř položek minul jen jeden terč na první stojce.

"To je pro mě asi nejlepší zpráva z celého závodu, protože jinak jsem prožíval dost velké trápení. Trať tady v Letohradě je kopcovitá, dobrá pro silové typy, ale já jsem spíše technik," poukázal na svoji subtilní postavu. "V závěru už jsem byl doslova ́mrtvej́, a tak jsem byl rád za náskok, který jsem si předtím vybojoval."

Druhý byl Slovák Tomáš Hasilla, třetí Lukáš Kristejn, jenž v sobotu ve sprintu bral stříbro. Nepozornost stála medaili Ondřeje Moravce, neboť si popletl pořadí okruhů a zvolil delší variantu.

Vítková startovala třetí za Evou Puskarčíkovou a Slovenkou Paulínou Fialkovou, od třetí položky už vedla. "Obě stojky se mi povedly, zvládla jsem je odstřílet rychle a v rytmu, jako na tréninku," řekla Vítková a uvítala, že v závěru ji nikdo neatakoval. "Na souboj jsem už totiž neměla sil," dodala.

Fialková byla opět druhá, k bronzu se z 12. místa prodrala Gabriela Koukalová, vítězka posledního Světového poháru. "Přiznám se, že právě nejsem v nejlepším rozpoložení. Mým největším soupeřem je teď nedostatek motivace. Bohužel se trochu dostávám do situace jako po olympiádě v Soči. Současně ale věřím, že každý takový výsledek, jako byl posun ve stíhačce nebo sobotní vítězství v supersprintu, ve mně motivaci opět zažehnou," uvedla Koukalová.

Mistrovství ČR v biatlonu na kolečkových lyžích v Letohradu (Orlickoústecko) - stíhací závod:
Muži (12,5 km):
1. Soukup (SKP Kornspitz Jablonec) 31:05,6 (1 tr. okruh)
2. Hasilla (SR) -17,7 (2)
3. Kristejn -29,2 (3)
5. Šlesingr (oba SKP Kornspitz Jablonec) -53,0 (2)
Ženy (10 km):
1. Vítková (SKP Kornspitz Jablonec) 30:09,6 (3)
2. P. Fialková (SR) -1:10,0 (5)
3. Koukalová -1:28,6 (4)
4. Charvátová (obě SKP Kornspitz Jablonec) -1:50,7 (6)

Reklama