Hlavní obsah

Krčmáře zdržel problém s nábojem, souboj gigantů opět ovládl mladší Boe

Hochfilzen/Praha
Aktualizováno

Čeští biatlonisté znovu z uctivé vzdálenosti přihlíželi souboji elity při závodě Světového poháru na 10 km v rakouském Hochfilzenu. Z reprezentačního kvinteta dopadl nejlépe Michal Krčmář až na 26. místě, přitom předvedl čistou střelbu jako všichni medailisté. V dalším souboji mladšího z norských sourozenců s obhájcem prvenství Martinem Fourcadem opět uspěl Johannes Thingnes Boe.

Foto: Pontus Lundahl, ČTK/AP

Vítěz Johannes Thingnes Bö z Norska (ilustrační foto)

Článek

Krčmář měl velkou smůlu, protože při střelbě vleže si při přebíjení skřípnul poslední náboj a vyhodil si ho z komory, takže musel vyndat náhradní z držáku na pažbě. „Bylo to pro něj veliké zdržení, poslední ránu musel ručně dobíjet," přiblížil trenér Michael Málek.

Čeští reprezentanti stále čekají na umístění v elitní dvacítce. Krčmáře vedle pomalejšího běhu, ve kterém měl 35. čas, připravila o lepší umístění také pomalá střelba. „Nechal jsem tam odhadem dvacet vteřin, jinak to bylo fakt docela slušné. Štvalo mě, kolik jsem tam proležel, ale zkusím se v sobotní stíhačce co nejvíc prodrat dopředu," líčil Krčmář, jenž tak měl celkově až 107. střelecký čas. „Ten problém trochu smazal ty jeho dvě nuly," připustil Málek

Ostatním reprezentantům se vůbec nevedlo. „Nedokázali hlavně prodat na střelnici, co slušně předváději v tréninku," dodal Málek. Ondřej Moravec získal alespoň sedm bodů. Do stíhacího závodu se dostali nakonec čtyři Češi, včetně Adama Václavíka, který startoval ve Světovém poháru poprvé od letní zlomeniny nohy.

Boe na cestě za čtrnáctou pohárovou výhrou v kariéře porážel Fourcadea na trati od prvních mezičasů, bezchybnou střelbou pak nedal nikomu ze soupeřů sebemenší šanci. Vítěz úvodního sprintu sezony v Östersundu Tarjei Boe tentokrát obsadil s jednou chybou čtrnáctou příčku.

Světový pohár v biatlonu, Hochfilzen
Sprint mužů na 10 km
1. J. Boe (Norsko) 24:18,4 (0)
2. M. Fourcade (Francie) +12,1 (0)
3. Fak (Slovinsko) +35,4 (0)
4. Schempp (Německo) +46,6 (1)
5. L´Abee-Lund (Nor.) +52,0 (0)
6. Peiffer (Německo) +56,0 (0)
7. Weger (Švýcarsko) +1:00,6 (1)
8. Lesser (Německo) +1:01,0 (1)
...26. Krčmář (ČR) +1:41,7 (0)
34. Moravec (ČR) +2:04,3 (2)
46. Šlesingr (ČR) +2:25,8 (3)
59. Václavík (ČR) +2:42,3 (2)
Krupčík (ČR) +2:56,4 (1)

Reklama