Hlavní obsah

Šílené odhalení šampióna. Chtěl se zabít v autě. V rychlosti 300 km/h se řítil proti mostu

Praha

Byl to paradox. Zažil svůj největší sportovní úspěch, stal se světovým šampiónem těžké váhy, porazil Vladimira Klička, ale Tyson Fury pár měsíců po tomto triumfu sedl do Ferrari, rozjel se proti mostu a v rychlosti 300 km/h se chtěl zabít. Nakonec tak neučinil, uslyšel hlas. Šílenou vzpomínku na léto roku 2016 Angličan prozradil v rozhovoru Joe Rogana.

Foto: Facebook: Tyson Fury

Tyson Fury v tréninku.

Článek

V listopadu roku 2015 se Fury ocitl na boxerském vrcholu. V Düsseldorfu překvapivě porazil legendárního Ukrajince na body, sebral mu čtyři pásy šampióna profesionálních organizací WBA, WBO, IBO a IBF a stal se novým mistrem světa v těžké váze!

"O tohle jsem usiloval celý život. Jsem zrozený k boji," prohlásil. "Splnil se mi sen. Půl roku jsem se připravoval v tělocvičně. Tomu se vůbec nedá uvěřit," radoval se. "Jsem asi šestý nebo sedmý šampión těžké váhy z Británie, ale řekl bych, že jsem první z Irska. To je velký."

Po těchto slovech byste čekali život zalitý sluncem, opak byl pravdou. Neporažený šampión s přibývajícími měsíci a roky uvadal. Psychické problémy, alkohol a drogy ve větším množství než malém, postupná nadváha, dvakrát odmítnutá odveta s Kličkem, odebrání boxerské licence, doping.

„Občas jsem se dostal opravdu na dno a měl jsem ty bláznivé myšlenky. V létě roku 2016 jsem koupil zbrusu nový kabriolet Ferrari. Byl jsem na dálnici, rozjel to až na 300 kilometrů za hodinu a zamířil k mostu. Nestaral jsem se o nic, jen jsem chtěl umřít, tak to bylo špatný," přiznal se třicetiletý boxer k více než dva roky starému okamžiku.

„Vzdal jsem se života, ale když jsem mířil k mostu, zaslechl jsem hlas, který říkal: Tysone, nedělej to, mysli na rodinu, děti, jak vyrůstají bez táty. Zastavil jsem se na dálnici, nevěděl jsem, co mám dělat, třásl jsem se, a bál se. Řekl jsem si, že tohle už nikdy nechci zažít," citoval z rozhovoru server thesun.co.uk.

Život člověka, který měl popularitu, fanoušky, peníze. Pozlátko. Za slupkou úspěšného muže byla postava sklíčena depresí, která si vyžádala své.

„Když jsem byl amatér, sledoval jsem Vladimira Klička v televizi, on byl můj cíl, když jsem ho porazil, jako bych vystoupil na Everest," přiznal.

Porazil ho, poté málem povalil i sebe. Ale vrátil se. V červnu zdolal Sefera Seferina, který mu ve čtvrtém kole vzdal. O dva měsíce později s ním prohrál také Francesco Pienta.

Teď má před sebou ale daleko vyšší horu - 1. prosince se proti němu postaví Američan Deontay Wilder. Bitva neporažených proběhne v Los Angeles. Fury má na kontě 19 výher, soupeř 40.

Jak zápas dopadne, nikdo nyní neví, jak si povede v životě Fury dále, tuší jen on. Snad za pár let nepřijde s dalším překvapivým odhalením.

Reklama

Související témata: