Hlavní obsah

Po kvalifikaci boxerů v Londýně mají nakažené i Slovensko a Rusko

Moskva

Také ruská výprava po turecké, chorvatské a slovenské hlásí po olympijské kvalifikaci boxerů člena nakaženého koronavirem. Podle ruské federace se právě v Londýně nakazil trenér Anton Kadušinov. Před ním byli pozitivně testováni zejména boxeři včetně Slováka Andreje Csemeze.

Foto: Sport.cz

Český boxer Karel Hořejšek.

Článek

Slováci byli po návratu domů v povinné karanténě od 17. března a po jejím vypršení Csemez jako jediný odevzdal pozitivní test. "Andrej nemá žádné vážné zdravotní problémy, akorát pociťoval ztrátu chuti a čichu, což je taky jeden z příznaků. Momentálně se už i to zlepšilo," uvedla slovenská boxerská federace na facebooku v pondělí.

Spolu s Csemezem si prodloužili karanténu i další boxer Viliam Tankó a jejich trenér Tomáš Kovác, neboť po návratu z Londýna byli spolu. Dnes ruská federace oznámila, že v Londýně se nakazil i trenér Rusů Kadušinov.

Olympijská kvalifikace boxerů v britské metropoli se konala již v době pandemie koronaviru, proto byla hojně kritizována. Dva dny se konala s přítomností diváků v hale a po třetím dnu byla předčasně ukončena. O start v Tokiu bojovalo i šest českých reprezentantů, účast na olympiádě si nezajistili.

Reklama

Související témata: