Hlavní obsah

První pokus nevyšel, došlo na T.K.O. Teď Američanka zkusí porazit sestru šampionky

Praha

Po více než dvou měsících dostal sport v Nevadě zelenou a galavečer UFC Fight Night může ze soboty na neděli v Las Vegas proběhnout. Hlavním duelem bude bitva Tyron Woodley vs. Gilbert Burns. Státní atletická komise v Nevadě ve středu schválila, že další dva turnaje UFC se mohou zde odehrát. Mimo MMA byly povoleny i červnové boxerské galavečery.

Foto: Facebook: UFC

Hlavním duelem o víkendu na galavečeru UFC Fight Night bude bitva Tyron Woodley vs. Gilbert Burns.

Článek

Hlavní bitvu obstarají jednička a šestka velterové váhy. Osmatřicetiletý Woodley má skóre 19 výher a 4 porážky. Naposledy bojoval v březnu 2019, když ho porazil Kamaru Usman. O pět let mladší Brazilec má skóre 18:3. V březnu tohoto roku porazil Demiana Maiu a drží si sérii pěti výher v řadě. Teď se ale proti němu postaví bývalý šampion.

„Jdeme se vším všudy! Jak je psáno na vlajce - progress. Spoléhám na vás všechny! Miluju tohle slovo na brazilské vlajce. Už se nemůžu dočkat," zveřejnil Burns své odhodlání na sociálních sítích.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

#UFCApex May 30 👊🏻 30 мая, Лас Вегас

Příspěvek sdílený Antonina La Pantera Shevchenko (@antoninapantera),Kvě 23, 2020 v 7:12 PDT

Zápasníci se proti klasickým galevečerům budou muset popasovat kromě soupeřů také s menší klecí, kterou má UFC ve sportovním centru Apex, kde souboje proběhnou. Klasika je 9,1 metru, nyní vstoupí do oktagonu o průměru 7,6 metru. Jde o oktagon, který UFC používá v tomto centru pro nadějné zápasníky, když bojují o kontrakt v této americké organizaci na „draftu" Contender Series. Pro zápasníky tato změna znamená, že budou mít k sobě blíže a budou omezeni v pohybu.

Na víkendové kartě bojovníků je také Antonina Ševčenková z Kyrgyzstánu, která v červenci 2019 bojovala s Lucii Pudilovou, tu porazila a pro českou zápasnici šlo o předposlední představení v UFC. Nyní Ševčenkovou čeká Američanka Katlyn Chookagianová, která v posledním zápase prohrála se sestrou Valentinou Ševčenkovou. Ta si ve třetím kole připsala po úderech výhru před limitem. Sokyně skončila na zádech a šampionka ji údery ukončila ve stylu T.K.O. V únoru nestačila na dvaatřicetiletou bojovnici, teď ji čeká o tři roky starší sestra.

Obě sestry mají zálibu ve zbraních, jinak se ale věnují naplno bojovým sportům. I když bojují ve stejné divizi, nepředpokládá se, že se postaví proti sobě.

"Možnost, že někdy nastoupíme proti sobě, je malá. Máme stále tolik soupeřek, než se k sobě dostaneme navzájem. Navíc, nemyslím si, že by moje máma byla velmi ráda, abychom bojovaly proti sobě. Myslím, že tohle je špatný nápad," je přesvědčená Valentina, která je šampionkou v muší váze a může své sestře před víkendem radit. Ta je dvanáctá v žebříčku UFC, její soupeřka, s přezdívkou Blonde Fighter, je o deset příček výše.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Shooting #sporting Beautiful shotgun #Browning from @brownellsinc @girlswithgunsclothing

Příspěvek sdílený Antonina La Pantera Shevchenko (@antoninapantera),Dub 22, 2020 v 10:25 PDT

Součástí této akce jsou také přísnější pravidla ohledně koronaviru. Zápasnici by neměli opustit hotel a nemít kontakt s nikým jiným než s členy svého týmu, dokud nedostanou výsledky testů. Předchozí tři galavečery UFC proběhly během osmi dní v Jacksonville na Floridě. I zde se zápasníci nedočkali podpory fanoušků.

O týden později se odehraje další nabitá karta, tentokrát s pořadovým číslem UFC 250. Zde si dají hlavní duel šampionka dvou vah Amanda Nunesová, která bude bojovat s Felicií Spencetovou. Zápasy se opět odehrají bez fanoušků.

Reklama

Související témata: