Hlavní obsah

Střešovice přišly o výhru, florbalistky Liberce na úvod zvítězily

VERBERG

Florbalisté Tatranu Střešovice sahali v úvodním utkání na Poháru mistrů evropských zemí ve švédském Varbergu po výhře nad švýcarským celkem Alligator Malans, ale nakonec uhráli jen remízu 4:4. Český šampión vedl ještě necelých pět minut před koncem 4:1, ale soupeř v závěrečném finiši odvrátil porážku. O vyrovnání se postaral 28 sekund před koncem Adrian Capatt.

Foto: Martin Neužil

Ilustrační foto

Článek

Zřejmě klíčový duel v boji o druhé postupové místo ze skupiny A dlouho vycházel lépe Tatranu. Pražané nejdříve v úvodním dějství nezužitkovali přesilovku po Riedererově vyloučení, ale v 15. minutě už Jedlička otevřel skóre. Potom se desetinásobný český mistr ubránil při Horákově trestu a v 29. minutě právě Horák zvýšil na 2:0.

Na konci druhé části sice snížil Pfiffner, ale Tatran v polovině závěrečného dějství unikl soupeři dokonce na tříbrankový rozdíl. Nejdříve se trefil obránce Garčar a čtvrtý gól byl připsán jako vlastní Švédům. Zpět do hry dostalo švýcarský tým Fridrichovo vyloučení, které potrestal Fin Jussila, nejproduktivnější hráč švýcarské nejvyšší soutěže. Za 28 vteřin skóroval ještě Cernela a v závěrečném náporu vyrovnal Capatt.

Florbalistky Liberce zdolaly na úvod Poháru mistryň evropských zemí ve švédském Varbergu norský klub Tunet IBK 3:2 a udělaly velký krok k postupu do semifinále. Vítěznou branku vstřelila v 48. minutě Zuzana Svobodová. Potvrdit postup by mohly české šampiónky už ve čtvrtek, kdy se utkají od 9:30 s dánským Frederikshavnem.

Do souboje předpokládaných kandidátů na druhé postupové místo ze skupiny A vstoupil lépe Liberec, který za přispění soupeřek v 7. minutě otevřel skóre. Po 23 vteřinách druhého dějství vyrovnala Hermansenová, ale český tým dostala opět do vedení v 36. minutě Bursová.

Na to ještě odpověděla v třetí třetině Gigstadová, ale na trefu Svobodové už Norky reagovat nedokázaly. A to i přesto, že na rozdíl od prvních dvou třetin byly střelecky aktivnější než Liberec.

Výsledky florbalového PMEZ:
MUŽI:
Skupina A:
Tatran Střešovice - UHC Alligator Malans 4:4 (1:0, 1:1, 2:3)
Branky a nahrávky: 15. Jedlička (Von der Pahlen), 29. Horák (Šádek), 50. Garčar (Růna), 52. vlastní - 29. Pfiffner (Riederer), 56. Jussila (Väänänen), 57. Cernela (Väänänen), 60. Capatt (Väänänen). Rozhodčí: Zouhar, Hofgaard-Jorstad (oba Nor.). Vyloučení: 2:1. Využití: 0:1. Diváci: 332.
ŽENY:
Skupina A:
FBC Liberec - Tunet IBK 3:2 (1:0, 1:1, 1:1).
Branky a nahrávky: 7. vlastní, 36. Bursová (Bartošová), 48. Svobodová (Nečásková) - 21. Hermansenová (Echemová), 45. Gigstadová (S. Sanderengenová). Rozhodčí: Andersson, Fahlander (oba Švéd.). Vyloučení: 1:0. Bez využití. Diváci: 134.

Reklama

Související témata: