Hlavní obsah

Konečný si v listopadu zaboxuje o světový titul

PRAHA

Boxera Lukáše Konečného čeká začátkem listopadu vysněný zápas o titul mistra světa, o který ještě žádný český profesionál nebojoval. Pokud se nic nezmění, utká se zřejmě v německém Magdeburku s Ukrajincem Sergejem Dzindzirukem. Ve hře bude pás pro šampiona organizace WBO v lehké střední váze, které v profiringu dosud neporažený Dzindziruk kraluje.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Český boxer Lukáš Konečný.

Článek

"Díky tomu, že jsem v žebříčku WBO také poměrně vysoko, mohl jej manažer vyzvat. A on to přijal," řekl v pondělí Konečný ČTK. Osmadvacetiletý ústecký boxer má na svém kontě 35 výher, o jednu více než o tři roky starší Ukrajinec, ale dvakrát již prohrál. "Jsem rád, že mám šanci se s ním utkat. Trochu problém je jen s tím, že nejsem favorit," pousmál se Konečný.

O tom, že se s Dzindzirukem utká, se dozvěděl v pondělí od svého manažera Ulfa Steinfortha. Boxovat by měl začátkem listopadu a s největší pravděpodobností v Magdeburku, kde sídlí jeho stáj SES. "Zápas ale bude zřejmě pořádat soupeřova stáj Universum. Určitě by pro mě bylo lepší, kdyby se boxovalo tam, než například v Hamburku. Tady mě lidi znají, navíc to není z Čech tak daleko," uvedl Konečný.

Kvůli souboji s Dzindzirukem byl zrušen jeho plánovaný říjnový zápas ve Slovinsku a dvojnásobný bronzový medailista z amatérského mistrovství světa se může naplno připravovat na listopadový duel. "Pomalu s přípfavou začnu. Mám na ni téměř tři měsíce, což je ideální čas," dodal Konečný.

Reklama