Hlavní obsah

VIDEO: Williams se v utkání NBA trefil zpoza půlicí čáry

NEW YORK

Koš Mo Williamse zpoza půlicí čáry uchvátil diváky v nedělním utkání NBA mezi basketbalisty Clevelandu a Oklahomy. Hostující Cavaliers vyhráli 102:89, k vítězství je dovedl zejména autor 44 bodů LeBron James, který si vylepšil sezonní maximum.

Foto: Tony Dejak, ČTK/AP

Basketbalistan Clevelandu LeBron James střílím koš Phoenixu.

Článek

Williams musel v závěrečné čtvrtině doběhnout až na vlastní polovinu pro míč, který při útočné akci vypíchli hráčům Clevelandu domácí obránci. Protože se rychle blížil konec časového limitu pro střelbu, na což ho z lavičky velmi hlasitě upozorňoval trenér Mike Brown, neměl jinou možnost než hodit míč na koš zpoza půlicí čáry. Trefil se a fanoušci oněměli úžasem.

Na jeho střelu, která znamenala zvýšení náskoku vedoucího klubu Centrální divize na 94:87, nevěřícně hleděl i James. Ten za tři body skóroval v utkání pětkrát, Williams vedle svého dalekonosného pokusu přidal ještě tři další přesné střely zdálky a jako druhý nejlepší kanonýr vítězného týmu si připsal celkem 22 bodů.

Basketbalista New Jersey Josh Boone odpočívá na střídačce během zápasu s Atlantou.. foto: ČTK/AP/Erik S. Lesser

"Zničily nás jejich trojky," povzdechl si trenér Oklahomy Scott Brooks. Jeho tým doplatil v poslední čtvrtině zejména na dvanáct neproměněných střel za sebou, Cleveland během tohoto úseku dal 14 bodů a zvýšil na 102:87. "Na konci zápasu byla naše obrana excelentní. A ta Moova střela zrovna tak," prohlásil Brown. "Hlavně jim to v tu chvíli úplně vzalo vítr z plachet," dodal Williams.

Přes čtyřicetibodovou hranici se v neděli přehoupl také Rudy Gay z Memphisu. Ten si vylepšil osobní rekord v lize na 41 bodů a pomohl Grizzlies k vysokému vítězství 118:90 v Miami.

NBA:
Atlanta - New Jersey 130:107, LA Clippers - San Antonio 90:115, Miami - Memphis 90:118, Oklahoma City - Cleveland 89:102, Toronto - Houston 101:88.

Reklama

Související témata: