Hlavní obsah

Krasobruslařka Kostnerová získala evropské zlato

TALLINN

Italka Carolina Kostnerová ovládla soutěž krasobruslařek na mistrovství Evropy v estonském Tallinu. Stříbro patří Fince Lauře Lepistöové a bronz Eleně Gedevanišviliové z Gruzie. Česká šampionka Martina Boček skončila sedmadvacátá a do volných jízd se neprobojovala.

Foto: Grigory Dukor , Reuters

Italská krasobruslařka Carolina Kostnerová během volné jízdy na mistrovství Evropy v Tallinnu

Článek

Kostnerová navzdory pádu předvedla nejlepší volnou jízdu. Pomohly jí k tomu především známky za programové komponenty, v nichž předčila všechny konkurentky. Na první velké akci sezony se jí tak vyplatil letní odchod k Franku Carrollovi do Spojených států amerických.

Na druhé místo se z třetí příčky po krátkém programu posunula Lepistöová, která tak doplnila svou medailovou sbírku z evropských šampionátů. Vedle loňského zlata má i bronz z roku 2008.

Technicky nejobtížnější volná jízda vynesla na bronzovou pozici Gedevanišviliovou. Drobná dvacetiletá Gruzínka, která už v roce 2006 šokovala Evropu pátým místem při svém debutu na mezinárodní scéně, se díky povedenému vystoupení na hudbu Bizetovy Carmen dočkala první velké medaile.

Mimo stupně vítězů se naopak propadla druhá z krátkého programu Kiira Korpiová. Finská krasobruslařka upadla u trojitého toeloopu, při flipu se dotkla rukou ledu a na druhý pokus zvládla jen jednu otáčku. Nakonec tak přišla o medaili rozdílem 86 setin bodu.

Ženy - konečné pořadí:
1. Kostnerová (It.) 173,46, 2. Lepistöová (Fin.) 166,37, 3. Gedevanišviliová (Gruz.) 164,54, 4. Korpiová (Fin.) 163,68, 5. Meierová (Švýc.) 157,44, 6. Sebestyenová (Maď.) 156,77, ...27. Boček (ČR) 35,08 - nepostoupila do volných jízd.

Reklama

Související témata: