Hlavní obsah

Česko mělo v aerobiku zlaté žně, v Eindhovenu získalo pět světových titulů

EINDHOVEN

Pět zlatých medailí získali čeští reprezentanti na mistrovství světa ve sportovním aerobiku v nizozemském Eindhovenu a jsou bezkonkurenčně nejúspěšnější výpravou. Denisa Barešová titulem v ženské kategorii po třinácti letech navázala na vítězství Olgy Šípkové. Prvenství obhájili Veronika Šindelářová a Pavel Sirotek v párech i tříčlenné družstvo tvořené sestrami Radkou a Terezou Cihlářovymi se Zuzanou Reissovou. Zlaté jsou i oba fitness týmy, v kategorii aerobik Scorpions Dancers Kladno a v kategorii step Oxygen Příbram.

Foto: Vít Chalupa

Denisa Barešová na stupních vítězů, po třinácti letech navázala na vítězství Olgy Šípkové.

Článek

„Stále tomu nemohu uvěřit a jsem nesmírně šťastná, všechno mi to začne docházet až na nejvyšším stupni. Asi bych takového úspěchu nedosáhla, kdyby tady se mnou nebyla máma a trenérka v jedné osobě,“ svěřila se Barešová, která v jednom roce vyhrála ME i MS. 

Veronika Šindelářová a Pavel Sirotek mají už třetí zlato v řadě. „Získat tento titul bylo nejobtížnější,“ přiznal Sirotek a Šindelářová doplnila: „Jenže my jiný cíl než zlato mít nemůžeme. Proto jsme rádi, že jsme ho skutečně získali.“ Prémii pro vítěze 700 eur investují zpět do aerobiku. Pro příští sezonu za ně připraví novou hudbu i dresy. Sami se za titul odmění pobytem v maďarských lázních. 

Denisa Barešová během svojí mistrovské sestavy.foto: Vít Chalupa

Dvojčata Cihlářovy si v den svých devatenáctých narozenin týmovým triumfem samy nadělily nejkrásnější dárek, nabitá hala jim zazpívala Happy Birthday. „To bylo tak dojemné, že jsme rozbrečely. Jako bychom dnes měly druhé vánoce,“ řekla po závodě Radka

Jediný titul, který Čechům unikl, byl v kategorii mužů, v ní skončil Jan Pochobradský druhý a nakonec odjíždí z Eindhovenu se dvěma stříbry. Druhé bere v páru s Tamarou Jiříkovou. „Jsem spokojen, protože jsem přežil a stav rozbitého kolena si ještě více nezhoršil. Dal jsem do obou sestav vše, co ve mně zůstalo. Až se dám dohromady, tak příští rok zaútočím na obě zlata,“ uvedl Pochobradský.

Jiříková získala svou vůbec první medaili na MS. „A mám z ní velkou radost,“ poznamenala. 

Finálové výsledky MS ve sportovní aerobiku a fitness
Ženy: 1. Barešová (ČR), 2. Niemiová (Finsko), 3. Thomasová (Austrálie), …6. Jiříková (ČR).
Muži: 1. Andreoli (Austrálie), 2. Pochobradský (ČR), 3. Brown (Austrálie), …6. Komarov (ČR).
Páry: 1. Šindelářová, Sirotek, 2. Jiříková, Pochobradský (všichni ČR), 3.Danielsová, Andreoli (Austrálie), 4. Benšová, Hrdlička (ČR)
Týmy: 1. R. a T. Cihlářovy, Reissová, 2. Pačesová, Linhartová, Horejcová, 3. Ešner, Ziková, Novosad (všichni ČR).
Fitness týmy - aerobik: 1. Scorpions Dancers Kladno (M. Husáková, G. Husáková, Saidlová, Šmejkalová, Lansdorfová, Schoppelová, Kinzlová, Kadlecová, Koubová)
step: 1. Oxygen Příbram (L. Chlebnová, D. Chlebnová, Kleinbauerová, Vöröšová, Svobodová, Mišjaková, Severová, Drobtíková)

Reklama