Hlavní obsah

Profesionálního boxera Pálu čeká v březnu zápas o evropský titul

PRAHA

Profesionální boxer Ondřej Pála se může v březnu stát druhým českým mistrem Evropy. Nejlepší domácí "těžká váha" se 26. března v Jekatěrinburgu utká s Ukrajincem Oleksijem Mazjakinem o pás evropského šampióna organizace WBO. Pokud Pála zvítězí, napodobí Lukáše Konečného, který podobný úspěch vybojoval v září v Birminghamu.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Boxer Ondřej Pála

Článek

"Je to pro mě určitě životní zápas," uvedl Pála. S Mazjakinem se už jednou utkal, v říjnu 2009 ho jasně porazil na body. To ale za výhodu nepovažuje.

"Pro mě to určitě není lepší. Alexej minule ten zápas trochu podcenil, nebyl ideálně připravený. Nyní ví o našem souboji už dva měsíce. I pro něj je to životní šance a v jeho věku (35 let) asi i poslední na velký zápas," vysvětlil Pála.

Šestadvacetiletý Pála má na kontě 30 zápasů v profesionálním ringu a jen dvakrát prohrál. Starší Mazjakin má odboxováno mezi profesionály o sedm duelů méně. Tři z posledních čtyř zápasů prohrál, poté ale vyhrál na Kypru turnaj "Bigger's Better", na kterém byly jednotlivé zápasy vypsány na tři kola.

Chce se utkat s Kličkem

Pála věří, že vyhraje a přiblíží se svému cíli - boxovat s jiným Ukrajincem Vladimirem Kličkem. Případný úspěch by jej měl ve světovém žebříčku posunout do elitní patnáctky, z které si mladší z bratrské dvojice držící hlavní pás organizace WBO může vybírat své soupeře. "Je to náš cíl," přiznal trenér Jurij Krivoručko, jehož svěřenec je v žebříčku aktuálně pětatřicátý.

Zápas Pála - Mazjakin se uskuteční v Rusku, výhodu "domácího prostředí" by měl mít ale český boxer. Na organizaci galavečera v jekatěrinburském Paláci pro sportovní zápasy se podílí německá stáj Arena BoxPromotion, s kterou Pála spolupracuje.

Reklama