Hlavní obsah

Softbalistky nebodovaly a prohrály na ME s Italkami

NERATOVICE (Mělnicko)

Bez úspěšného odpalu a prohrou 0:2 s Itálií ukončily ve středu české softbalistky své účinkování v základní skupině na mistrovství Evropy. Do semifinálové části postoupil národní tým ze třetího místa, má na kontě dvě prohry a k postupu do čtyřčlenného play off potřebuje dvě výhry ze tří zápasů.

Foto: internet

Ilustrační foto

Článek

Češkám se podobně jako o den dříve proti Británii nedařilo na pálce. Devětkrát opouštěly na hřišti v Neratovicích pálicí box po strikeautu, nezaznamenaly odpal a jen jednou se za celý zápas dostaly na první metu, a to v páté směně po chybě italské obrany. "Čekal jsem, že nějaké odpaly dáme, i když Italky mají dvě rychlostně nejlepší nadhazovačky na turnaji," řekl trenér Tomáš Kusý.

Italky skórovaly poprvé ve třetí směně po chybě vnějšího pole a následných dvou sklepnutých míčích po nadhozech Lucie Maršíkové. Od čtvrté směny házela Eliška Pojerová a obraně se povedlo po dlouhém příhozu z vnějšího pole zastavit Italku těsně před domácí metou. V páté směně však Italky přeci jen podruhé skórovaly.

V semifinálové skupině se Češky ve čtvrtek střetnou od 12:30 v Praze na Tempu s Ruskami a od 17:30 v Krči s Nizozemkami. Poslední zápas je pak čeká v pátek proti Řekyním, vítězkám skupiny B. Do čtyřčlenného play off postoupí kvarteto družstev, český tým má na kontě dvě porážky a zatím se dělí s Ruskem o páté místo.

Aby mohl český tým pomýšlet na postup, musí zlepšit útok. "Určitě zatím nebyl nejlepší," souhlasil Kusý a měl téma na přemýšlení. "S trenéry rozhodneme, jestli zkusíme změnit pořadí na pálce," uvažoval trenér. "Bez bodu to nepůjde, takže to chce štěstí a zlepšit pálku," řekla kapitánka Petra Pravečková.

Skupina A:
Itálie - ČR 2:0, Velká Británie - Švédsko 6:3, Itálie - Německo 5:0.
Tabulka:
1. Itálie44019:1100
3. Velká Británie43115:1175
3. ČR42211:550
4. Německo4138:1825
5. Švédsko4046:240

Reklama