Hlavní obsah

Stolní tenistky na závěr základní skupiny prohrály s Běloruskem

BRÉMY

České stolní tenistky ve svém posledním zápase základní skupiny na mistrovství světa v Brémách podlehly ve čtvrtek Bělorusku 1:3. Jediný bod získala Renáta Štrbíková, která porazila Veroniku Pavlovičovou. Obě družstva už před utkáním věděla, že postoupila do play-off o 1. až 12. místo, takže se bojovalo jen o druhou příčku ve skupině A za nedostižnými Číňankami.

Foto: www.ittf.com

Renata Štrbíková.

Článek

Následný los rozhodl o tom, že zápas byl generálkou na osmifinále, ve kterém se oba celky utkají od 19:00.

Česká trenérka Marie Hrachová výsledku losu podle spolupracovníka ČTK dlouho nemohla uvěřit, ale pravidla turnaje nezakazují, aby se na úvod vyřazovacích bojů utkaly týmy ze stejné skupiny. Vítězky čtyř základních skupin mají v prvním kole volný los, další osmifinálové dvojice tvoří Singapur - KLDR, Maďarsko - Chorvatsko a Rakousko - Německo.

České reprezentantky v poslední době s Běloruskami prohrávají a i dnes je čekal obranářský styl soupeřek. Hned v prvním singlu se o tom přesvědčila Iveta Vacenovská, která nestačila na Viktorii Pavlovičovou. Patnáctá hráčka světa je podle postavení na žebříčku druhou nejlepší obranářkou a Vacenovská na ni nenašla zbraň ani v jednom setu.

Štrbíková pak srovnala stav zápasu, když díky pestré hře zvítězila nad druhou z běloruského sesterského dua, útočně hrající Veronikou Pavlovičovou. Martinu Smištíkovou ale porazila obranářka Taťjana Kostrominová a v utkání jedniček si Viktoria Pavlovičová ve čtyřech setech poradila se Štrbíkovou.

Hrachová ocenila kvality soupeřek. "Viktorie Pavlovičová je skvělá obranářka a vlastně nedělala lehké chyby. Kostrominová je starší hráčka, ale chytrá. Umí střídat rotace," řekla.

Výsledky: Ženy - skupina A:
Bělorusko - ČR 3:1
Vikt. Pavlovičová - Vacenovská 3:0 (9, 5, 7), Ver. Pavlovičová - Štrbíková 0:3 (-7, -9, -11), Kostrominová - Smištíková 3:1 (6, -6, 7, 7), Vikt. Pavlovičová - Štrbíková 3:1 (4, 5, -9, 9).
Čína - Indie 3:0, Rumunsko - SČH 3:1.

Reklama