Hlavní obsah

Cyklokrosařka Nash v závodu SP v Iowě spadla a dojela sedmá

Iowa City
Aktualizováno

Kateřina Nash neobhájila v sobotním závodu Světového poháru cyklokrosařek v Iowa City loňské prvenství, po kolizi v úvodním okruhu dojela sedmá. Michael Boroš skončil v závodu mužů sedmnáctý, zvítězili Belgičan Toon Aerts a Američanka Kaitlin Keoughová.

Foto: Iva Roháčková

Kateřina Nash.

Článek

Čtyřicetiletá Nash se v prvním okruhu po střetu se soupeřkou ocitla na zemi a klesla až na konec druhé desítky. Stíhací jízdou se dokázala posunout až na sedmé místo, za šestou Italkou Evou Lechnerovou zaostala téměř o půl minuty.

Vítězka úvodního závodu SP ve Waterloo Marianne Vosová z Nizozemska, sedminásobná mistryně světa, obsadila třetí místo. Předčila ji ještě Britka Evie Richardsová. Nash byla ve Waterloo třetí.

Ani mistr republiky Boroš nedokázal v Iowě navázat na výsledek z Waterloo, kde byl desátý. Stejně jako před týdnem zvítězil Aerts před krajanem Woutem van Aertem, trojnásobným mistrem světa.

Mistr Evropy z roku 2016 Aerts si dojel pro suverénní vítězství s náskokem 52 sekund. Třetí skončil další belgický cyklokrosař Michael Vanthourenhout, Boroš na vítěze ztratil bezmála čtyři a půl minuty.

První evropskou zastávkou SP bude 21. října Bern, 17. listopadu se pak pojede v Táboře.

Závod Světového poháru v cyklokrosu v Iowa City (USA):
Muži:
1. Toon Aerts 1:02:28,
2. Van Aert -52,
3. M. Vanthourenhout -1:16,
4. Hermans (všichni Belg.) -1:32,
5. Van Kessel (Niz.) -2:06,
6. T. Merlier (Belg.) -2:13,
...17. Boroš (ČR) -4:28.
Ženy:
1. Keoughová (USA) 40:55,
2. Richardsová (Brit.) -31,
3. Vosová -37,
4. De Boerová (obě Niz.) -40,
5. Cantová (Belg.),
6. Lechnerová Eva (It.) obě -53,
7. Nash (ČR) -1:18.

Reklama

Související témata: