Hlavní obsah

Dlask si dojel pro druhé místo v závodu SP v Hofstade

HOFSTADE

Druhé místo vybojoval český reprezentant Petr Dlask v devátém závodu Světového poháru cyklokrosařů v belgickém Hofstade. Na náročném okruhu v úterý podlehl pouze úřadujícímu mistru světa Erwinu Verveckenovi z Belgie, třetí dojel Thijs Al z Nizozemska.

Foto: archiv

Petr Dlask

Článek

Dařilo se i mladým českým jezdcům. V kategorii do 23 let skončil Zdeněk Štybar druhý za Nielsem Albertem z Belgie, mezi juniory obsadil Jiří Polnický třetí místo.

Dlask je v letošní sezoně teprve druhým českým jezdcem, který se ve Světovém poháru dokázal prosadit na stupně vítězů. V říjnovém druhém dílu na okruhu v Táboře se Radomír Šimůnek radoval dokonce z vítězství.

Závod v Hofstade byl dlouho vyrovnaný a ještě do závěrečného okruhu vjíždělo pohromadě osm jezdců. Do cílové rovinky však přijel již s padesátimetrovým náskokem letos dosud nevýrazný Vervecken a jasně zvítězil. Před blížícím se světovým šampionátem naznačil, že se s ním opět musí počítat. Ještě hůře se v dosavadním průběhu sezóny dařilo Dlaskovi, ale poslední týden jeho forma výrazně vzrostla.

"Trápila jej viróza a nejezdilo se mu dobře. Vynechal však dva závody Světového poháru, v domácích podmínkách potrénoval a jeho forma se rapidně lepší," řekl ČTK reprezentační trenér Petr Klouček. "Dvě třetiny závodu jezdil dobře i Šimůnek, ale v závěru klesl do druhé desítky," dodal.

Dlask bojoval až do posledního metru o stříbro s největším překvapením Alem, jehož zdolal o pouhou galusku. Suverén letošní sezony Sven Nijs z Belgie se musel tentokrát spokojit až s pátou pozicí.

Vedle Štybara se dařilo i dalším závodníkům mezi jezdci do 23 let, Lukáš Klouček s Ondřejem Bambulou se rovněž dostali do nejlepší desítky, těsně za ní dojel František Klouček. Mezi juniory v desítce nejlepších skončili navíc Lubomír Petruš a Marek Benda.

Reklama