Hlavní obsah

Olympijský výbor doporučil dvouletý trest pro cyklistu Moreniho

ŘÍM

Italský olympijský výbor doporučil národní cyklistické federaci, aby Cristian Moreni dostal za doping dvouletý distanc. Italský cyklista měl během Tour de France pozitivní test na testosteron, kvůli čemuž skončil slavný závod nejen pro něj, ale také pro celý tým Cofidis. Stáj se zachovala stejně jako předtím Astana po dopingu svého lídra Alexandra Vinokurova.

Článek

Moreni se vzdal analýzy kontrolního vzorku, co se prakticky rovná přiznání viny. Jeho případem se podle italských zásad musel nejdříve zabývat národní olympijský výbor, který představuje antidopingovou autoritu. Cyklistickému svazu doporučil potrestat hříšníka maximální možnou sankcí, ale toto stanovisko není závazné.

Vedení italské cyklistiky se nedávno postavilo proti doporučení olympijského výboru, když očistilo spurtéra Alessandra Petacchiho. Ten měl v květnu pozitivní test na salbutamol, ale obhájil se vysvětlením, že se jen příliš mnoho nadýchal z inhalátoru na astma. Olympijský výbor se proti Petacchiho osvobození odvolal a případ se bude řešit v sobotu.

Reklama