Hlavní obsah

Čeští cyklokrosaři v SP při triumfu Nijse opět neuspěli

IGORRE

Čeští cyklokrosaři se v druhém závodě Světového poháru po sobě nevešli do elitní desítky. V sobotu ve španělském Igorre byl nejlepší na 12. místě Radomír Šimůnek, vyhrál vedoucí muž světového žebříčku Sven Nijs.

Článek

Slavný Belgičan si v pátém dílu SP připsal třetí vítězství následován svými třemi krajany. Se ztrátou 15 sekund dorazil do cíle Bart Wellens, půlminutu ztratil na třetím místě Klaas Vantornout.

Nejlepší z Čechů Šimůnek nabral na Nijse ztrátu téměř tří minut, deset sekund za ním dojel vítěz prvního závodu SP v sezóně Zbyněk Štybar.

"Trať byla po deštích blátivá a hodně těžká. Štybar vjížděl po dobrém startu čtvrtý do terénu, ale postupně se propadal. Doplatil zřejmě na to, že přijel přímo z vytrvalostního soustředění z Mallorky a závod vzal jako součást přípravy," řekl ČTK asistent reprezentačního trenéra Milan Chrobák. "Naopak Šimůnek odstartoval v závěru druhé desítky a postupně se posouval až na slušné dvanácté místo," uvedl Chrobák.

SP - Igorre:
1. Nijs 1:05:33, 2. Wellens -15, 3. Vantornout -30, 4. Vervecken (všichni Belg.) -59, 5. Groenendaal (Niz.) -1:04, 6. S. Vanthourenhout (Belg.) -1:26, ...12. Šimůnek -2:54, 13. Štybar -3:04, 27. Ausbuher -6:29, 32. Bambula -7:37, 33. Menger -1 kolo, 43. Chrobák (všichni ČR) -4 kola.

Reklama