Hlavní obsah

Junior Petruš vybojoval na MS v cyklokrosu bronz

TREVISO

Čeští cyklokrosaři vstoupili do mistrovství světa v italském Trevisu bronzovou medailí Lubomíra Petruše v závodě juniorů. Pro zlato si dnes dojel největší favorit Arnaud Jouffroy z Francie, před českého jezdce se dostal ještě slovenský závodník Peter Sagan.

Článek

Na stupně vítězů tak vystoupili stejní jezdci jako na listopadovém mistrovství Evropy v Hittnau, jen v jiném pořadí: ve Švýcarsku vyhrál Petruš před Jouffroyem a Saganem. Sobotní vítěz se stal prvním francouzským mistrem světa v juniorské kategorii.

Petruš velmi dobře odstartoval, po dlouhé rovince vjel do terénu na druhém místě za domácím Silvetrim, dopředu se prodral i polský jezdec Konwa. V hromadném pádu se zato ocitl další český junior Marvan, kterého trenér Petr Klouček postavil na start jako druhého.

Do souboje o zlato již Petruš nezasáhl

V cíli prvního kola jeli v čele Petruš s Konwou s náskokem 15 sekund před Jouffroyem, rychle se dopředu dostal i Sagan. V druhém kole měl Konwa pád, po němž se propadl do hloubi pole, naopak na mistra Evropy Petruše se dotáhl francouzský favorit. S malým odstupem za nimi jezdil Sagan, v závěru elitní desítky se drželi další Češi Hník a Adel.

Ve čtvrtém okruhu se slovenský jezdec dotáhl na vedoucí dvojici, a když toto trio získalo před soupeři náskok téměř tři čtvrtě minuty, bylo o držitelích medailí prakticky rozhodnuto.

V závěru rozhodovala fyzická síla. Té měl nejvíce Jouffroy, získal malý náskok a v cílové rovince na něj už Sagan dotíral marně. Petruš do jejich souboje nezasáhl a dojel si pro bronz.

Reklama