Hlavní obsah

Cyklistickým závodem Brno - Velká Bíteš startuje domácí sezóna

BRNO

Tradičním závodem Brno - Velká Bíteš - Brno odstartuje v neděli domácí sezóna v silniční cyklistice. Peloton má v úvodním dílu Českého poháru před sebou 160 km, po čtyřleté přestávce, kterou způsobila rozsáhlá rekonstrukce křižovatky v Pisárkách, se vrací start a cíl opět před hotel Voroněž. Na trasu se jezdci vydají v 11:30.

Článek

K favoritům patří cyklisté týmu PSK Whirlpool, kteří triumfovali i v posledních třech ročnících. Loni se radoval z prvenství Radek Bečka, před ním Vojtěch Dlouhý a v roce 2005 byl nejrychlejší František Raboň. Letos se ale jezdci této stáje představí pod hlavičkou výběru Hradce Králové, neboť podle nových pravidel Mezinárodní cyklistické federace UCI nemohou takzvané profesionální kontinentální týmy startovat v závodech, které federace neorganizuje.

Ve výběru Hradce Králové jsou Ondřej Sosenka, Jakub Danačík, Petr Čermák, Petr Kubias, Leopold König, Petr Benčík, Martin Mareš a Petr Kaltofen. Duklu Praha bude mimo jiné reprezentovat obhájce třetího místa Vojtěch Hačecký, do okruhu favoritů se řadí i vítěz loňského hodnocení ČP František Paďour z příbramské stáje Windoor's či Jan Faltýnek z Cube týmu.

Početné zastoupení budou mít cyklisté Sparty Praha, více než stočlenný peloton doplní i jezdci ze Slovenska a přihlášen je i německý cyklista René Heinze.

Reklama