Hlavní obsah

Německý cyklista Jaksche ukončil kariéru, protože ho nikdo nechce

MNICHOV

Německý cyklista Jörg Jaksche ukončil kariéru, protože ho žádná stáj nechce zaměstnat. Podle jednatřicetiletého rodáka z Fürthu za to může jeho loňské přiznání ke krevnímu dopingu. Jaksche si nyní hodlá dokončit studium ekonomie.

Článek

"Zjistil jsem, že mě nikdo nechce," citovala agentura AP Jakscheho, poté co jeho služby odmítla německá stáj Milram. "Do hledání nového angažmá jsem vložil hodně úsilí. Nakonec to vždycky dopadlo tak, že mi jeden den řekli, že mě berou, jen aby mě následující den odmítli," dodal.

Německý cyklista se nyní chystá na to, že si dokončí studium ekonomie. "Nejdřív si ale budu chvíli užívat a budu s přítelkyní trochu cestovat," prohlásil.

Jaksche byl prvním cyklistou, který se přiznal ke krevnímu dopingu. Učinil tak po vypuknutí předloňského skandálu kolem odhalených laboratoří nechvalně proslulého lékaře Eufemiana Fuentese, který sportovcům pomáhal s dopingem. Na jeho seznamu bylo 50 cyklistů a údajně mezi nimi se objevovala taková jména jako Jan Ullrich, loňský vítěz Tour de France Alberto Contador či Ivan Basso.

Jaksche, bývalý jezdec stájí Polti, Telekom, Once, CSC a Liberty Seguros, řekl Mezinárodní cyklistické unii a Světové antidopingové organizaci, že nedovolené prostředky užíval od roku 1997. Někdejší vítěz slavného závodu Paříž - Nice poté dostal roční trest, který mu vyprší na konci června.

Reklama