Hlavní obsah

Bikerka Hanušová-Nashová dojela v Madridu desátá

MADRID

Desáté místo vybojovala česká bikerka Kateřina Hanušová-Nashová ve třetím závodě Světového poháru v cross country v Madridu. Třicetiletá cyklistka v neděli porazila na závěr nominačního souboje o účast na olympijských hrách o dvanáct míst reprezentační kolegyni Terezu Huříkovou, která si však účast v Pekingu zajistila už v předchozích dvou dílech elitního seriálu.

Článek

Závod vyhrála norská legenda Gunn-Rita Dahleová-Flesjaaová, která se po roce zdravotních potíží vrátila do světové špičky. Na 39 km dlouhé trati vybojovala mnohonásobná mistryně světa a Evropy 26. vítězství ve Světovém poháru v těsném spurtu s Kanaďankou Marie-Helene Premontovou, který rozhodl až fotofiniš.

Hanušová-Nashová zpočátku jezdila na šestém místě, ve druhé polovině závodu klesla a skončila desátá. Výrazně tak vylepšila svá umístění z Houffalize a Offenburgu, kde dojela ve třetí desítce. "Konečně se mi to povedlo, vrátila jsem se tam, kde mám být. Škoda, že mi v polovině závodu spadl řetěz, byla jsem pátá, ale i tak jsem moc spokojená," řekla bývalá lyžařka serveru mtbs.cz.

Huříková se pohybovala ve skupině okolo desáté pozice, ale pak se na ní projevila únava z předchozích startů. Účast v Pekingu si vimperská rodačka zajistila díky deváté a jedenácté příčce z úvodních dvou závodů. O české účastnici olympijského závodu totiž rozhodoval lepší součet umístění ze tří úvodních podniků SP.

V Madridu v neděli ještě vyvrcholí nominační souboj mezi muži, kde o jedno místo v Pekingu usilují Milan Spěšný a Jaroslav Kulhavý.

Výsledky:
Ženy: 1. Dahleová-Flesjaaová (Nor.) 1:48:14, 2. Premontová (Kan.) -1, 3. Fullanaová (Šp.) -1:14, 4. Spitzová (Něm.) -1:37, 5. Gouldová (USA) -2:38, 6. Henziová (Švýc.) -3:01, ...10. Hanušová-Nashová -3:43, 22. Huříková (obě ČR) -5:50.

Reklama