Hlavní obsah

Sáblíková v časovce dvojic upadla, ale má bronz

NOVÁ BYSTŘICE

První titul na domácím šampionátu v silniční cyklistice vybojovalo v Nové Bystřici v časovce družstev kvarteto elitní české stáje PSK Whirlpool Author, které jelo ve složení František Klouček, Stanislav Kozubek, René Andrle, Tomáš Bucháček. V závodě ženských dvojic byly nejrychlejší Jarmila Machačová a Martina Růžičková z Dukly Praha. Třetí místo obsadily rychlobruslařky Martina Sáblíková a Andrea Jirků poté, co Sáblíková v úvodu 26 kilometru dlouhé trasy upadla.

Článek

"Podcenila jsem to. V první zatáčce jsem spadla a pak jsem měla ještě dva defekty. Jely jsme na vodě a já s tím nemám zkušenosti. Hlavně že jsem si nic nezlomila," uvedla podle serveru peloton.cz mistryně světa v rychlobruslení Sáblíková, která loni na evropském šampionátu vybojovala bronz v kategorii do 23 let.

Vítězný kvartet mužů absolvoval trať dlouhou 78 kilometrů průměrnou rychlostí 46,19 km/h a čtveřici Dukly Praha Alois Kaňkovský, Milan Kadlec, Martin Bláha a Petr Lazar zdolal o téměř dvě minuty. Bronz vybojoval druhý tým PSK Whirlpool Author, který měl ztrátu již čtyři a půl minuty.

Mezi juniory byli na trati 52 kilometrů nejrychlejší cyklisté České spořitelny MTB Daniel Dvořáček, Matěj Nepustil, Jakub Magnusek a Aleš Janda.

Muži - družstva (78 km):
1. PSK Whirlpool Author (Klouček, Kozubek, Andrle, Bucháček) 1:48:18, 2. Dukla Praha (Kaňkovský, Kadlec, Bláha, Lazar) -1:57, 3. PSK Whirlpool Author II (König, Kaltofen, Danačík, Mareš) -4:39, 4. Dukla Praha II -6:30, 5. CK Windoor's Příbram/Ratisbona Řezno) -9:44.
Junioři - družstva (52 km):
1. Česká spořitelna MTB (Dvořáček, Nepustil, Magnusek, Janda) 1:12:02, 2. KC Kooperativa (Vojta, Šimerle, Nesvadba, Doležal) -38, 3. Dukla Brno (Vendolský, Dlužanský, Skalický, J. Kaňkovský) -43.
Ženy - dvojice (26 km):
1. Machačová, Růžičková (Dukla Praha) 40:16, 2. Špidlenová, Ščučková (CK Lucas Frames Blšany) -2:09, 3. Sáblíková, Jirků (Dukla Praha) -3:36.
Juniorky - dvojice (26 km):
1. Slámová, Záleská (Dukla Brno/CK Lucas Frames Blšany) 41:57, 2. Valešová, Novozámská (ČS MTB/Favorit Brno) -3:36, 3. Vaňková, Jarošová (dimp Giant/Cyklotrenink.com) -5:38.

Reklama