Hlavní obsah

Cyklista Armstrong už má za sebou nejméně 12 testů na doping

ADELAIDE

Slavný cyklista Lance Armstrong se od zářijového oznámení návratu do profesionálního pelotonu podrobil nejméně 12 kontrolám na doping. Sedminásobný vítěz Tour de France byl naposledy testován antidopingovými komisaři minulý víkend po příletu do Austrálie, kde ho od úterý čeká Tour Down Under, jeho první závod po tříleté pauze.

Článek

Další testy navíc prováděl uznávaný expert na boj s dopingem Don Catlin, se kterým Armstrong začal po návratu k cyklistice spolupracovat, aby vyvrátil pochybnosti o své "čistotě". "Vše už je v plném proudu," řekl Armstrong agentuře AP. "Je to nejpřísnější antidopingový program. Jsem na něj pyšný a doufám, že když budou nějaké pochybnosti o výkonech, tyhle kontroly je vyvrátí," uvedl sedmatřicetiletý Američan.

Armstrong, který se do profesionálního pelotonu vrací v barvách stáje Astana, při zavedení osobního antidopingového programu slíbil, že výsledky testů budou dostupné na internetu. To se však zatím nestalo. "Pracujeme na tom. Je to lehce komplikované, protože se o to stará hodně lidí a agentur. Kromě Donových testů jsem podstoupil ještě dvanáct dalších mimosoutěžních kontrol," řekl cyklista. "Snažíme se to dát všechno dohromady, abychom to měli před startem prvního závodu hotové," dodal.

Reklama