Hlavní obsah

Kreuziger v prologu Paříž-Nice neuspěl, vyhrál Contador

AMILLY

Český cyklista Roman Kreuziger obsadil v prologu etapového závodu Paříž - Nice 27. místo a nenavázal na svůj úspěch z roku 2007, kdy dojel druhý. Na 9,3 kilometru dlouhé trati v Amilly v neděli zaostal o 34 sekund za vítězným Španělem Albertem Contadorem.

Článek

"Věděl jsem, jak na tom jsem. Na mezičase to bylo dobré, ale potom jsem se v technické druhé polovině bál riskovat v zatáčkách a hodně jsem si to pokazil," řekl ČTK Kreuziger po časovce, kterou cyklistům znepříjemnil déšť.

Jezdec italské stáje Liquigas směřuje veškerou přípravu k Tour de France, takže ze současných výsledků nedělá žádné závěry. "Z pohledu výkonnosti jsem spokojen, i když proti těm, kteří pojedou na celkové umístění, jsem zaostal. Je to pro mě první těžký závod, první test. Když se to nepovede, tak z toho nebudu mít těžkou hlavu, protože můj cíl je v červenci a do té doby je času dost," prohlásil Kreuziger.

Cyklistický etapový závod Paříž-Nice - 1. etapa (časovka na 9,3 km):
1. Contador (Šp.) 11:05, 2. Wiggins (Brit.) -7, 3. L. Sanchez (Šp.) -9, 4. Martin (Něm.) -11, 5. Millar (Brit.) -14, 6. Posthuma (Niz.) -18, ...27. Kreuziger (ČR) -34.

Reklama