Hlavní obsah

Stáj PSK Whirlpool Author skončila v Europe Tour dvacátá

AIGLE

Na 20. místě žebříčku UCI Europe Tour uzavřeli sezónu cyklisté české kontinentální profesionální stáje PSK Whirlpool Author. Mezi 125 týmy byl nejúspěšnější francouzský Agritubel se ziskem 2088 bodů před nizozemskou stájí Vacansoleil (1499) a portugalským Liberty Seguros (1326). PSK Whirlpool Author nasbíral 761 bodů.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Německý cyklista Danilo Hondo v trikotu stáje PSK Whirlpool

Článek

Mezi jednotlivci skončil díky dvěma druhým místům v posledních závodech sezóny Coppa Sabatini a GP Beghelli nejvýše Ital Giovanni Visconti (ISD team) se ziskem 638 bodů. Na druhé místo odsunul Nizozemce Kennyho Van Hummela (Skil Shimano), který vedl žebříček od května.

Nejlépe umístěným jezdcem PSK Whirlpool Author je Němec Danilo Hondo, kterému patří 28. místo. Z českých cyklistů figuruje nejvýše na 273. místě Vojtěch Hačecký z Dukly Praha, který vybojoval 60 bodů. Na 338. místě je Jan Bárta (ARBO KTM) s 48 body a na 367. příčce je mistr republiky Martin Mareš z PSK Whirlpool Author, jenž získal 44 bodů. Z dalších českých stájí obsadila Sparta Praha 81. místo a Windoor´s Příbram 93.

Reklama