Hlavní obsah

Moreni jako první dopingový hříšník odvede UCI roční plat

PAŘÍŽ

Ital Cristian Moreni je prvním cyklistou, který kvůli dopingovému nálezu odvede svůj roční plat mezinárodní unii UCI. Šestatřicetiletý jezdec měl na předloňské Tour de France pozitivní test na testosteron a dostal dvouletý distanc.

Článek

V síti dopingových kontrol uvízli na Tour v roce 2007 také Kazachové Alexandr Vinokurov a Andrej Kašečkin a ze závodu byl vyloučen také Dán Michael Rasmussen, kteří však zatím své mzdy na konto UCI nepřevedli. "Odvolali se ke Sportovnímu arbitrážnímu soudu a čekáme na rozhodnutí," řekl šéf UCI Pat McQuaid listu La Gazzetta dello Sport.

"Moreni se dostavil minulý týden do našeho sídla a dohodli jsme se na podmínkách platby," uvedl bez podrobností McQuaid na adresu italského šampiona z roku 2004. "Chce znovu závodit a svému budoucímu týmu chce ukázat, že pokutu zaplatil. Svědčí to o nějakém charakteru," řekl.

UCI uzavřela dohodu o tom, že v případě prokázaného dopingu přijdou jezdci o roční plat, s představiteli všech stájí ProTour v červnu 2007 krátce před startem Tour de France.

Reklama