Hlavní obsah

Švýcar Cancellara přece jen bude obhajovat titul v časovce

CURYCH

Olympijský vítěz a trojnásobný mistr světa v časovce Švýcar Fabian Cancellara ukončil spekulace o své absenci na cyklistickém mistrovství světa a ve středu odletěl do Melbourne. Otázku, v jakém týmu bude jezdit v příští sezoně, nechal otevřenou. Devětadvacetiletý Švýcar ještě v sobotu naznačoval, že po těžké sezoně, v níž vyhrál závod Kolem Flander i Paříž - Roubaix a dvě etapy na Tour de France, ale vzdal Vueltu, možná na mistrovství světa vůbec nepoletí.

Foto: Pascal Rossignol , Reuters

Fabian Cancellara

Článek

"Bylo to padesát na padesát. Ale řekl jsem si, že potřebuju nějaký pěkný závěr sezony," prohlásil na letišti v Curychu.

Král časovek bude v příštím týdnu v Melbourne usilovat o čtvrtý titul mistra světa, od roku 2006 ho na světovém šampionátu nikdo neporazil. Jen před dvěma lety ve Varese nestartoval, protože prý po triumfu v Pekingu neměl dost motivace. V Austrálii má v plánu jet i silniční závod, v němž získal v Pekingu olympijské stříbro.

Na odpověď na otázku, v jakém dresu ho diváci uvidí v příští sezoně, však novináři čekali marně. "Mám několik nabídek a až po návratu domů se v klidu rozhodnu," řekl Cancellara. Po odchodu z dánské stáje Saxo Bank je nejčastěji spojován s novým lucemburským týmem, který zakládají bratři Schleckové, se švýcarským BMC, v němž jezdí australský mistr světa Cadel Evans, nebo s novým australským týmem Pegasus.

Reklama

Související témata: