Hlavní obsah

Cyklistu Raboně trápí viróza. Jeho start na Giru je ohrožen

ŽENEVA

Nemoc ohrožuje start Františka Raboně na cyklistickém závodu Giro d'Italia, který začne v sobotu v Turíně. Čtyřnásobný účastník tradičních květnových etap a člen amerického týmu HTC-Highroad onemocněl během závodu v Romandii. O účasti na Giru se rozhodne v úterý.

Foto: Jan Krůta, Právo

František Raboň.

Článek

"Jsem nemocný, takže zatím nevím, co bude dál. Až dosud se mi jezdilo dobře, ale dnes jsem musel kvůli nemoci slézt, takže uvidíme, co bude s Girem. Rozhodne se v úterý a já doufám, že to je jen lehká viróza," uvedl na svém webu sedmadvacetiletý cyklista, specialista časovkář.

Nevyšla mu ani časovka 

Raboňovi se v závodu Kolem Romandie v minulém týdnu nedařilo a nevyšla mu ani očekávaná časovka. Nedělní závěrečnou etapu vůbec nedokončil. "Ani jeden den jsem neměl den D, takže po této stránce budu odjíždět hodně zklamaný," uvedl po sobotní časovce.

Na Giru by měl pomáhat spurtérovi týmu HTC Britovi Marku Cavendishovi. Poprvé ve slavném italském závodu startoval v roce 2006 a o rok později dosáhl 79. místem svého nejlepšího celkového umístění. Na Giru měl být druhým českým zástupcem, Roman Kreuziger v dresu Astany bude patřit mezi favority a již v lednu vyhlásil útok na celkový triumf.

Reklama

Související témata: