Hlavní obsah

Kreuziger: Je důležité vydržet a objet Tour i s trochou utrpení

PRAHA

Český cyklista Roman Kreuziger si na Tour de France vybral smůlu měrou vrchovatou. Zapletl se do několika pádů, které zničily jeho naděje na přední umístění v celkovém pořadí. Místo toho se tedy zaměřil na premiérové etapové vítězství a upíná se k Alpám. „Samozřejmě bych raději dojížděl vpředu, ale nikdy jsem na závodě Grand Tour takhle vážně nespadl a musím to brát tak, že i tohle je nová zkušenost,“ říká.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Cyklista Roman Kreuziger

Článek

Na svém webu dodává, že se mu podobná zkušenost může hodit v příštích letech. „Je důležité vydržet a objet Tour i s trochou utrpení. Pořád jsou to výborné zkušenosti do dalších let, které se mohou hodit. Věřím, že mi ta etapa vyjde, budu bojovat dál,“ podotkl jediný český účastník slavného závodu.

Astana už je na Tour bez lídra, když Alexandr Vinokurov ošklivě spadl a zlomil si stehenní kost. V neděli pak ohlásil konec kariéry, příští rok chce fungovat jako manažer stáje, což Kreuzigera nijak nezaskočilo.

„Myslím, že udělal správné rozhodnutí. Asi nechtěl končit zrovna takhle, ale po tom zranění, které utrpěl, by nebylo jednoduché se vrátit. Jako závodník získal ve velkých týmech bohaté zkušenosti, ale jako manažer bude muset ještě nějakou praxi získat, nevím přesně, jakou roli bude v týmu příští rok mít,“ doplnil na svých stránkách Kreuziger.

Reklama