Hlavní obsah

Heinz odchází z Hamburku

BIELEFELD

Pětadvacetiletý útočník Marek Heinz, který v současnosti obléká dres Hamburku SV, zamíří do jiného celku bundesligy, Arminie Bielefeld. Bývalý hráč Olomouce si nepadl do oka s trenérem Hamburku Kurtem Jarou a v průběhu podzimní části soutěže odehrál jen čtyři zápasy. O přestupu Heinze začala vedení obou klubů jednat na halovém turnaji v Kielu.

Foto: Arcor.de

Marek Heinz zamíří z hamburského SV do Arminie Bielefeld.

Článek

"Potřebuji nové prostředí, nový klub a nového trenéra," uvedl Heinz na internetové stránce Bielefeldu. "V německé lize jsem ještě neukázal zdaleka všechno, co umím," dodal fotbalista s dvěma reprezentačními starty, o kterého se loni zajímal i vicemistr z Leverkusenu. Do Hamburku přišel v roce 2000 za 60 miliónů korun a v bundeslize dal dosud pět branek.

"Hráč chce pryč, trenér s ním nepočítá, ale nikdo nebude dávat nic zadarmo. Hamburk za něho tehdy zaplatil dost peněz," vylíčil okolnosti jednání sportovní manažer Arminie Thomas von Heesen. Dietmar Beiersdorfer, sportovní ředitel hamburského klubu, řekl během turnaje v Kielu agentuře SID: "Zbývá ještě projednat několik maličkostí, ale myslím, že se dohodneme." "Jde jen o odstupné," dodal von Heesen.

Kouč Arminie, která v současnosti figuruje na jedenácté příčce německé ligy, Benno Möhlmann o Heinze hodně stojí a chce ho získat na delší čas. "Pouze na hostování určitě nepřijde," ujistil von Heesen.

Reklama