Hlavní obsah

Armstrong možná nepojede příští Tour

PAŘÍŽ

Americký cyklista Lance Armstrong připustil, že v příštím roce možná nebude usilovat o sedmé vítězství na Tour de France za sebou. V rozhovoru pro francouzský list l'Equipe prohlásil, že se chce soustředit i na jiné cíle.

Článek

Už dříve se nechal slyšet, že by rád překonal světový rekord v hodinovce a uspěl v klasických jednorázových závodech, které dosud kvůli přípravě na Tour zanedbával.

"Abych byl upřímný, nevím, jestli příští rok pojedu Tour. Je tu spousta věcí, které mě lákají a chci je zvládnout, než ukončím kariéru. A říkám si, že rok 2005 by mohla být ta správná doba pro to, abych to zkusil," citoval l'Equipe Armstronga, kterému ve sbírce chybějí rovněž prvenství z dalších významných etapových závodů Gira d'Italia a Vuelty.

Armstrongův tým vstoupí do nové sezony pod názvem nového sponzora, televizní kanálu Discovery, a z jeho strany bude nejspíš světový šampion z roku 1993 pod tlakem, aby Tour jel. "Můj kalendář nebude kompletní ani na začátku příštího roku. Jsem radši, když je flexibilní, abych se mohl svobodně rozhodnout o jednotlivých startech," nechává si Armstrong otevřená zadní vrátka.

Šéf stáje Johan Bruyneel při zářijovém zveřejnění itineráře příštího ročníku Tour uvedl, že Armstrongovu účast vidí na padesát procent. Americký fenomén by sedmým prvenstvím ještě vylepšil svůj rekord, který vytvořil letos.

Reklama