Hlavní obsah

Štybar, Cavendish a spol. prošli vojenským drilem, slavný Brit únavou usnul na letišti

Praha

Byly to tři dny, na které nikdo hned tak nezapomene. Cyklisté stáje Omega Pharma-Quick Step dostali v rámci teambuldingu na Slovensku pořádně do těla. Na dno si hrábli všichni závodníci. Od Zdeňka Štybara až po hvězdnou posilu z Velké Británie Marka Cavendishe.

Foto: Omegapharma-quickstep.com

Cyklista Zdeněk Štybar si zkusil i střelbu.

Článek

Akce probíhala ve vojenském výcvikovém prostoru Lešť, kam se sjeli úplně všichni členové týmu, jehož spolumajitelem je český miliardář Zdeněk Bakala. Na Slovensku na ně čekalo celkem osm různých misí, vesměs adrenalinové záležitosti, které měly co nejvíce procvičit spolupráci mezi jednotlivými lidmi. Šlo o střelbu, lezení, slaňování nebo třeba simulaci záchranářské operace.

K tomu pětikilometrový běh na čas. „Já chodil naštěstí běhat už na Mallorce, kde jsem před teambuildingem trénoval dva týdny sám. Takže jsem to docela zvládal a ještě jsem kluky hecoval, protože jsem byl kapitánem té naší skupiny," prozradil Štybar.

„Byla to skvělá zkušenost a šance poznat každého v jiných situacích, než na které jsme zvyklí z kola. Strávili jsme tady krásné a zároveň náročné dny. Hodně jsem si to užil a na konci jsem si uvědomil, že jsme se na téhle misi naučili spoustu věcí pro život. Navíc bylo skvělé poznat nové kluky, jako jsou Carlos Verona a Mark Cavendish. Mark je skvělý člověk a jsem hrozně rád, že přišel k nám do týmu," dodal Štybar k akci, při níž nad všemi dohlíželi slovenští vojenští důstojníci.

Slovenskou misi zakončili všichni společnou večeří a některé zmohl pobyt tak, že spali ještě ve čtvrtek ráno na letišti před návratem do Belgie. Třeba takový Cavendish vypadal podle obrázků hodně zničeně. „Možná se jenom hůř vyspal," řekl Štybar serveru sport.sk.

Reklama